Foto Rose Marie Keijzer

Hillegom – Het bron- en contactonderzoek naar het coronacluster bij café de Kleine Beurs heeft ertoe geleid dat zo’n 300 mensen is gevraagd preventief in thuisquarantaine te gaan. Dat meldde Sjaak de Gouw, directeur publieke gezondheid van de GGD, woensdagavond aan Bo.

Deze mensen zijn in contact geweest met besmette mensen en hen wordt gevraagd om twee weken thuis te blijven en zich bij klachten direct te laten testen. Door de quarantaine hoopt men de verdere verspreiding van het virus in te dammen.

De Gouw pleit ervoor dat in kroegen geen harde muziek wordt gespeeld. Harde muziek betekent dat mensen dicht bij elkaar komen als ze met elkaar praten. Dat vergroot de besmettingskans.

22 REACTIES

 1. Heel erg vervelend voor al die mensen… maar waarom wordt nu de link gelegd met harde muziek/te dicht bij komen én besmetting.. daarbij een foto van dit café?
  Volgens een bezoeker (27) die geen klachten heeft maar wel positief getest: was er toen hij er was..geen harde muziek, stonden de mensen op afstand, die zaten ook.. en werd er gewaarschuwd als bezoekers zich er niet aan hielden.
  Ik hoop van harte dat er geen mensen echt ziek worden en dat het over 2 weken weer rustiger wordt.

 2. Zorgelijk dat de GGD weigert mensen te testen bij lichte klachten.Mensen moeten klachten faken om getest te worden en blijken dan toch positief te zijn. Door bij (lichte) klachten niet te testen verspreid je het virus.

  • Is niet correct.
   Iedereen die dat wenst, kan getest worden.
   Er wordt bij het testen niet eerst een onderzoek gedaan of je wel echt ( lichte ) klachten hebt.

   • Precies, ik heb mij ook laten testen. Na belletje kon ik de volgende dag langsgaan en had ik na 24 uur de uitslag. Dus opmerking van Elin klopt niet.

   • Ik kreeg geen test tenzij ik zou jokken over symptomen. Heb afgelopen week GGD gebeld. Werk in de ouderenzorg dus wilde het zeker weten, maar ben niet in dat café geweest in de betreffende periode, heb geen klachten, etc. Als ik een test wil moet ik maar zeggen dat ik keelpijn heb ofzo.

 3. BS. Wij liepen er pas geleden voorbij op een doordeweekse avond. Was een volle bak en er werd zeker geen rekening gehouden met 1.5 meter. Wie zijn billen brand, moet op de blaren zitten. Stuk in d AD was overigens ook belachelijk. Er schijnt +/- 10p mqn in de beurs geweest te zijn op de 11e. Shame on you.

  • Denk dat er eerst teruggegaan zal moeten naar de basis, sinds een paar weken zijn de supermarkten per direct gestopt met het schoonmaken vd winkelwagentjes en mandjes!! Natuurlijk kom je dan uit op de verantwoordelijkheid van elke bezoeker en dat is juist het cruciale punt dat meerendeels van deze bezoekers het virus niet méér zo nauw neemt! Dus wijzen naar een kroeg en daar de totale verantwoordelijkheid bij neerleggen is wel het makkelijkste maar zeker niet 100% reëel! Het uitbannen van dit virus begint bij jezelf en dus naleven wat er van ons wordt verlangt en gevraagd,maar wijzen is natuurlijk het makkelijkste en hoef je niet naar jezelf te kijken!!

 4. Alice ieder moet zijn verantwoording nemen dus de kroeg eigenaren staan hier los van.Je kan besmet zijn zonder klachten

   • Lijkt mij iets tekort door de bocht. Een aantal medewerkers in de huisartsenpraktijken van het Medisch centrum de Pionier te Nieuw- Vennep zijn ook besmet geraakt. In mijn beleving kwestie van pech. Het blijft een onvoorspelbaar virus. De verspreiding kan héél hard gaan. Een goede wake up call voor iedereen om je aan de basisregels te houden. Dan komt er licht aan het einde van de tunnel.

 5. Wat een onzin allemaal
  Kijk op de coronacijfers ban de gemeente zelf daar staan heel andere cijfers en dan nog de cijfers van het rivm check dat even

 6. https://lci.rivm.nl/informatie-voor-persoon-met-laboratoriumbevestigde-covid-19-die-nog-geen-klachten-heeft

  Ik ben getest op zaterdag 18-7-2020 om 12:00 uur d.w.z. dat ik op 21-7-2020 om 12:00 uur weer naar buiten mag wanneer ik geen klachten heb.

  Informatie voor persoon met laboratoriumbevestigde COVID-19 die (nog) geen klachten heeft
  Informatiebrief bij de LCI-richtlijn COVID-19 | Versie 19 juni 2020 (Versiebeheer zie Overzicht informatiebrieven)

  Beste meneer, mevrouw,

  U krijgt deze brief omdat u positief bent getest op COVID-19, maar (nog) geen klachten heeft. Lees deze brief goed door, hierin staat belangrijke informatie.

  U kunt de eerste 3 dagen na de test klachten krijgen, houd daarom uw gezondheid goed in de gaten.

  U moet 72 uur (3 dagen) vanaf de testafname thuis blijven in isolatie, omdat u besmettelijk kunt zijn voor anderen. Ook uw huisgenoten* moeten thuisblijven, omdat zij misschien door u besmet zijn geraakt. Zo voorkomen zij dat zij anderen besmetten.

  U mag direct uit isolatie als u tot 72 uur (3 dagen) na de testafname geen klachten heeft gekregen die passen bij COVID-19. De GGD bespreekt met u wanneer dit is.

  • Snap er niets van , geen klachten wel corona
   Drie dagen binnen blijven zonder klachten want je kan andere mensen besmetten
   Zonder klachten wordt je niet getest
   Hoe kan je dan in gods naam mensen verantwoordelijk stellen voor laksheid
   Snap er echt helemaal niets meer van

 7. Een mening word gevormd naar de kennis die iemand over de zaak heeft. Daarnaast heb je de emotionele reactie en de rationele reactie.
  Wat mij verbaast is dat alle zogenaamde “veiligheidsvrijheid beperkende maatregelen ” klakkeloos als waarheden worden aangenomen
  Maatregelen voorgeschreven door een overheid die al jaren laat zien een ander doel voor ogen te hebben dan het welzijn van de burgerbevolking. Over meerdere onderwerpen worden we niet in kennis genomen wat het ware doel van de regelen wetgeving is . En mochten we anders uitspreken via referendum dan word dat toch gewoon afgeschaft. De ene demonstratie(om verdeeldheid bevolking te stimuleren) mag wel doorgaan . Met heel veel mensen bij elkaar en daar gebeurt niets. Heeft het opgewaardeerde griepvirus hier “vrij” toevallig?
  Een andere demonstratie die met feiten wetenschappelijk en medisch onderzoek en geschiedenis aantoont dat de “leiders” maatregelen nemen die haaks staan op hoe deze kwestie wel aan te pakken is word keihard neergeslagen . Op een manier die we ons nog kunnen herinneren uit de DDR periode en toen spraak men er schande van en nu is het hier in Nederland en word gewoon gevonden?????
  Een huisarts die mensense met sucses behandelt word verboden door te gaan ermee door het Ministerie van Volksgezondheid??????
  Omdat er misschien geen patent meer op geneesmiddel zit en de pharmacheutische industrie er niets aan verdiend????
  De feiten zijn als volgt:
  De mortaliteit van het virus is om en nabij de 0,02% iets lager dan dat van het griepvirus van griepseizoen 2017-2018
  Er bestaat alleen besmettingsgevaar wanneer een persoon ziek is en symptomen heeft:gezonde mensen brengen elkaar niet in gevaar
  Tussen de 40% en 60% van de mensen is van nature immuun voor het virus. Groepsimmuniteit proberen te bereiken door middel van een vaccin, voor zover dat uberhaupt mogelijk is is overbodig
  In veel landen worden coronapatienten genezen met een combinatie van hydroxychlroquine,zink en het antibioticum azytromcine. Vooral in vroeg stadium. Nederlandse huisarts deed dit en krijgt dus telefoontje Ministerie Volksgezondheid dat hij moet stoppen?????? Waarom????
  Als regering het beste met ons ,burgergezondheid, voor heefg dan duik je juist in de zaak . Andere patienten die dus naar ziekenhuis moesten overleden
  En zo kan ik door blijven gaan over een virus wat stopt bij 1.5 meter (terwijl immuniteit juist opgebouwd word door dichtbij aanraking knuffelen en zoenen het psychosociale effect)
  Een tijd en plaats kan kiezen
  De lijst is ongelofelijk lang
  Tot slot deze cujfers. Aantal overleden mensen 6057(bron RIVM) (waarvan 4974 ouder dan 70jaar) is 0,035% van de bevolking. Nog lang niet op de helft van griepseizoen 2017-2018 en dan nu deze maatregelen lockdown(bewezen leidt niet tot lagere sterfte) 1.5m schoonmaken supermarktkarretje en handen(maar kan wel zo pakketje UPS aannemen). Laten we daar met zijn allen eens over denken ipv schuld ergens te leggen . Maar de regels wetgeving eens goed onder de loep nemen om te komen tot zinnege inzichten.
  Het persoonlijk leed voor de getroffenen die overlijden blijf natuurlijk maar staat los van wat regering nu aan het doen is . Sterker nog misschien wel eerder aan meegeholpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in