Coronasubsidie ook voor ondernemers

Teylingen – Naast verenigingen en stichtingen komen ook ondernemers in aanmerking voor subsidie voor de controle van het coronatoegangsbewijs. Dat heeft B&W van de gemeente Teylingen besloten.

Wethouder Arno van Kempen liet woensdag de leden van de raadscommissie DEB weten dat B&W eerder had besloten om alleen verenigingen en stichtingen in aanmerking te laten komen voor een subsidie voor de kosten die zij moeten maken voor de controle op het coronatoegangsbewijs. Reden daarvan was dat er slechts een beperkt bedrag beschikbaar was en verenigingen en stichtingen, in tegenstelling tot ondernemers, geen andere steunmaatregelen vanwege de coronacrisis ontvangen. Er waren bij B&W ook geen signalen bekend dat ondernemers financiële problemen hadden vanwege de controle op het coronatoegangsbewijs. Naar nu bekend is geworden komt er echter vanuit Den Haag veel meer geld beschikbaar, waardoor er niet alleen geld voor de subsidie aan verenigingen en stichtingen is, maar ook voor ondernemers. Daardoor kunnen ook zij nu een beroep doen op de subsidie.

Een Sassenheimse ondernemer kan overigens binnenkort bezoek van de wethouder verwachten. Van Kempen gaat persoonlijk bij deze ondernemer langs omdat hij tot tweemaal toe de gemeente heeft verzocht om in aanmerking te mogen komen voor de subsidie, maar hierop geen enkele reactie heeft ontvangen. “Ik vind het gepast om daarvoor excuses te maken”, liet Van Kempen aan raadslid Reny Wietsma (CDA) weten. Haar fractie was door de betreffende ondernemer gewezen op de gemeentelijke omissie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in