Crescendo mag na lange stop weer concert geven

Foto: Jan van der Voet

Noordwijk – Na lange stop door Corona heeft Crescendo Noordwijk eindelijk weer een concert mogen geven. De Muze was zondagmiddag 10 oktober zeer goed gevuld met publiek en muzikanten. Beide partijen stonden te popelen om te gaan genieten van een optreden van zowel het A-orkest als het B-orkest.

Het B-orkest o.l.v. Ad Baljeu opende met het Festival Florish dat met paukenroffel spannend begon. Van daar ging het verder naar de Alpen met een mooie mars en kwam de luisteraar van Leningrad tot Finland en van alles daartussen. De Noordwijkse klezmerband “Lou Sjoege” speelde enkele mooie stukken solo en het samenspelen met zowel het A als het B-orkest viel eveneens goed in de smaak.

Na de pauze was het de beurt aan het A-orkest dat onder leiding stond van dirigent Dirk van der Niet. Ook hier werd er weer een muzikale wereldreis gemaakt van Amerika met American Graphity, via Afrika met African symphony tot aan China. Het hoogtepunt van de middag was toch wel het optreden van de eigen percussionist van Crescendo Bart Lindhout die samen met het orkest op spectaculaire wijze de vibrafoon bespeelde met het nummer “A tribute to Lionel.” Dit nummer is geschreven door de wereldberoemde vibrafonist Lionel Hampton.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in