Sassenheim – De crisisnoodopvang in Sassenheim is bijna klaar voor gebruik, rond half december worden de voornamelijk Syrische jongens opgevangen aan de Parklaan. De Veiligheidsregio had besloten dat het terrein naast de brandweerkazerne aan de Parklaan in Sassenheim voor deze crisisopvang geschikt is en de gemeente Teylingen heeft daar gehoor aan gegeven.

De kinderen zijn in de leeftijd van 14 tot 17,5 jaar. Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) geeft aan dat het voornamelijk gevluchte kinderen uit Syrië betreft. De jongens worden voor een periode van drie maanden op de crisisnoodopvang locatie opgevangen. De locatie wordt vervolgens gebruikt voor Oekraïense vluchtelingen.

Het uitzicht van de containers aan de Parklaan waar de jongens in zullen verblijven.

De opvang is eenvoudig, maar de omstandigheden voor deze kinderen zullen zo prettig mogelijk en veilig zijn, aldus de gemeente. Er zijn slaap- en verblijfscabines gebouwd de afgelopen maand. In de slaapcabines is ruimte voor vier personen, maar uit het oogpunt van leefbaarheid plaatst het COA twee personen per cabine.

Het terrein is zo ingericht dat er een minidorp ontstaat. Een plek waar zij echt samenzijn en kunnen deelnemen aan activiteiten. De kinderen worden continu professioneel begeleid en er wordt zinvolle dagbesteding georganiseerd, waaronder ondwerwijs. Er is ook de klok rond beveiliging aanwezig.

De ruimte voor beveiliging met cameratoezicht.

Huishoudens die vlak bij de kazerne wonen en omliggende ondernemers hebben twee brieven ontvangen over het besluit van de gemeente om de Syrische vluchtelingen op te vangen. Er zijn op 28 september en 4 oktober inloopbijeenkomsten georganiseerd waar direct omwonenden en ondernemers informatie hebben gekregen van de gemeente. Deze avonden werden goed bezocht en zijn over het algemeen rustig verlopen.

De locatie wordt halverwege december geopend, de vluchtelingen worden op de locatie aan de Parklaan voor een periode van drie maanden opgevangen. Het is de bedoeling dat ze dagbesteding krijgen in de vorm van sport, activiteiten en onderwijs. Dat vertelde burgemeester Carla Breuer van Teylingen in een interview met BO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in