Bollenstreek – De Veiligheidsregio Hollands Midden heeft een dringend beroep op de gemeenten in de Bollenstreek gedaan om ook plekken voor crisisopvang voor vluchtelingen te regelen. Dat schrijft burgemeester Carla Breuer van Teylingen aan de gemeenteraad van Teylingen. In Teylingen wordt momenteel één locatie onderzocht. Ook is er gekeken naar sporthallen, maar die zijn als ongeschikt beoordeeld. Breuer schrijft: “Ik zet als burgemeester sterk in op de veiligheid van zowel onze inwoners als die van de bewoners van de crisisopvang”. Noordwijk heeft ook geen crisisopvang. Ze laten al 438 Oekraïners gehuisvest te hebben. Verder hebben ze de reguliere opvang van statushouders ook ingevuld. Dat samen met de huisvesting van arbeidsmigranten geeft al te veel druk op zorg, onderwijs en andere levensvoorzieningen. Het stelt de samenleving enorm op de proef, aldus Noordwijk. Bij Hillegom en Lisse zijn geen crisisopvanglocaties in beeld.

Aanvulling door de redactie: Naar aanleiding van reacties die we ontvingen: Hillegom, Lisse en Teylingen vangen ook Oekraïners en statushouders op. Waar het in het artikel om gaat is crisisopvang vanwege de situatie in Ter Apel. Voor deze crisisopvang hebben de vier gemeenten in de Bollenstreek dus nog geen plekken gevonden. Voor zo ver bekend is alleen Teylingen bezig met een onderzoek van één locatie.

6 REACTIES

 1. Ik zie hier in Noordwijkerhout ook steeds meer mensen uit de Islam landen lopen,
  zoals de vrouwen gekleed gaan komen ze hier nooit aan het werk dus dat gaat ons
  voor jaren bijstandsgeld kosten, bedankt regering !

 2. Dat maakt toch niet uit Kitty en Nieq, straks is NL een land van de medelanders die weinig hebben bijgedragen na de oorlog en de weder opbouw.
  En we hebben dit toegelaten door in de eu te gaan en blijven.
  Kijk maar naar het eu manifest dat om de vergrijzing op te vangen er 60 miljoen niet westerse mensen moeten instromen. Dus we zijn voorlopig nog niet klaar, want degene die geschoold zijn, bereid zijn om een andersvaliden te leren komen niet zo maar. Overigens moeten de goeden echte vluchtelingen tijdelijk geholpen kunnen worden. Hoewel in de 2e wereld oorlog zijn er maar heel weinig NLers naar het buitenland gevlucht.

 3. In de Zuid in Noordwijk staan meerdere gebouwen van Heineken leeg , ligt gunstig gelegen in een rustige uithoek op een kalmerende lei lijn. De nieuwe wijk bewoners kunnen daar goed tot rust komen en voorbereid worden voor werkzaamheden in 1 van onze luxueuze 5 sterren hotels.
  Het badhuis Azzuro ligt op loop afstand en met het oog op de klimaatdoelen stel ik voor om ze allemaal namens de wijk vereniging een electrische fiets te schenken.
  Laten we in Noordwijk het goede voorbeeld geven.

 4. Zo flauw dat geklaag over asielzoekers. Wie verlaat er voor de lol huis en haard? Ja, wíj, luxepaarden tijdens vakanties.
  Ik vind het genant dat de Bollenstreek en Noordwijk in het bijzonder geen ruimte weet te creëren voor bijv. 200 vluchtelingen. Hoeveel toeristen bezoejen ’s zomers ons dorp?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in