Sassenheim – De gemeente Teylingen gaat tijdelijk tachtig kinderen opvangen, die zonder ouders naar Nederland zijn gevlucht. De Veiligheidsregio heeft besloten dat het terrein naast de brandweerkazerne aan de Parklaan in Sassenheim voor deze crisisopvang geschikt is. Omdat het terrein nog aangepast en ingericht moet worden, gaat de opvang waarschijnlijk in de tweede helft van november open. De kinderen zijn in de leeftijd van 14 tot 17,5 jaar. Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) geeft aan dat het voornamelijk gevluchte kinderen uit Syrië betreft. Burgemeester Carla Breuer van Teylingen legt uit hoe het er uit gaat zien.

7 REACTIES

 1. Lekkere afspiegeling van de samenleving?! We luisteren naar de burgers maar doen er niets mee, gewoon door je strot geduwd. Alle voorzieningen van extra begeleiding ( zoveel zorg en aandacht krijgen onze ouderen niet eens die dit veilige land hebben opgebouwd) en nog bewaking 24/7 ook. Waarom bewaking het zijn toch allemaal lieve brave jongens? Waren er overigens in Syrië en andere landen dan geen meisjes, vreemde zaak hoor. Als we straks net als in Londen maar geen staat in een staat krijgen, maar volgens mij is onze regering al jaren blind hiervoor en is men niet aan het regeren maar aan het reageren op incidenten!

 2. Als je overvallen bent door dit plan, nou ja plan, het is al besloten dat het er komt, dan komt de gemeente jou nog even aanhoren. Gut,gut wat een
  wat een empathie toont de gemeente Teylingen. Uitzicht weg, appartement daalt vreselijk in waarde, zij hebben geen idee hoe geluid stijgt. Hoe haal je het in je hoofd om een AZC midden in een woonwijk te zetten???? Bewaking: je gelooft toch zeker niet dat de oudste op het terrein blijven. Gaat de bewaking dan met ze mee?
  Uiteraard komt het AZC niet bij de gemeenteraad op de stoep of bij B en W, het voor hen de ver van hun bedshow maar wij zitten met de ellende!!!

 3. Zonder ouders zijn gestuurd , bedoeld Carla denk ik.ze vertelt het mooi allemaal.wanneer neemt Nederland is hun verantwoordelijkheid om eigen burgers aan woonruimte te helpen.
  Er word al gesproken over status en andere woonruimte,allemaal zielige mensen die buiten hebben geslapen,ben er helemaal klaar mee !!!

 4. Daar gaat Sassenheim. Het begint bij 60/80 jongens. Uiteraard de braafste van de klas want ter Apel geeft niet echt het goede voorbeeld. Heb er eerder mee te schaften gehad. Criminaliteit wordt onder de pet gehouden. Dus bereid u voor. Ik bestel vast camera’s. Want uw spullen zullen niet veilig meer zijn en de politie doet nul komma nul voor de eigen bewoners net als de gemeente.

 5. Zweden, een voorheen progressief land dar altijd een stap vooruit liep en waaraan Nederland een voorbeeld nam heeft nu een ultra rechtse regering. Dat komt hoofdzakelijk omdat dit land heel veel asielzoekers opnam, met alle negatieve gevolgen vandien. De Zweden pikten dit niet langer en kozen voor een partij die harde maatregelen wil t.a.v. het asielbeleid. In Italie van het zelfde laken een pak.Iover In Nederland gaat dit ook gebeuren.

 6. Nu arriveert de Sint niet meer met de boot. Is dat vanwege de opvang?? Heb aan het gemeentebestuur gevraagd wat hiervan de beweegrede is.
  Integreren heeft de overheid de mond vol van, daarbij horen ook onze tradities en cultuur. Ruimte is er genoeg en als de gemeente zegt van niet zal ik het wel ter plekke even uitleggen.
  Wacht even af op een reactie van B en W.
  Ed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in