Ik wil het een keer over de liefde hebben. Als spijkerharde journalist (gaap) is dat best wel vreemd. Via de liefde kwam ik in de omroepwereld terecht. Van oorsprong ben ik leraar Nederlands, dan hebben we het nog over de tijd dat Hilversum 3 bestond. Tijdens mijn lerarenopleiding vond ik een klasgenote wel leuk. Zij zat bij de lokale omroep en vroeg aan mij of ik bij de sportafdeling van de radio geen vrijwilliger wilde worden. Uiteraard riep ik ‘ja’. Die lokale omroep had een kabelkrant en een nieuwsprogramma op de radio en even later had ik als student een prachtige, betaalde bijbaan.

Met die klasgenote is het nooit wat geworden. Na mijn studie kwam ik via een paar baantjes in het onderwijs en journalistiek terecht bij – toen nog – Radio West. Daar heb ik mijn huidige vrouw leren kennen. Zij was technicus en ik regisseur van het ochtendprogramma en zelfs om half 6 ’s ochtends vonden we elkaar leuk en dat geldt anno 2017 nog steeds. Er waren meer relaties op de werkvloer. Ik ben weleens een montagestudio ingestapt en heb daar twee tongzoenende collega’s aangetroffen. Ik word er nog zwetend van wakker. Mannelijke collega’s gaven mij altijd een trots gevoel als ze tegen mij zeiden: hoe komt zo’n lelijke vent toch aan zo’n knappe vrouw? Het antwoord weet ik nu nog steeds niet, maar het is echt gebeurd.

U denkt misschien: gaat dit verhaal nog ergens naar toe? Nou, ik zit met een dilemma. Mijn omroep is een vrijwilligersorganisatie en dan zijn vrijgezellen goud waard. Altijd bereid om een klus op te pakken en hartstikke trouw. Dat ze witte sokken in zwarte schoenen onder een korte boek dragen tijdens een locatie-uitzending doet daar helemaal niets aan af. Nou worden bij de lokale omroep ook weleens mensen op elkaar verliefd. Een vrijgezel die verkering krijgt, gaat niet naar de studio, maar naar de Ikea, of naar schoonmoeder. Mijn dilemma is: als ik dat nou een beetje zie aankomen dat twee vrijwilligers wat met elkaar dreigen te krijgen, wat moet ik dan doen? Saboteren? Ik heb veel te weinig vrijwilligers en een vrijgezel laat een behoorlijk gat achter als hij minder inzetbaar is. Maar dan misgun ik ze iets wat ik zelf ook heb meegemaakt, namelijk een doeltreffende pijl in je kont van Cupido in een radiostudio. U snapt het al, ik worstel. Nou heet de omroep BO, afkorting voor Bollenstreek Omroep. Als we BO nou uitleggen als bigamie omroep, u weet wel, dat je twee mannen/vrouwen of meer mag hebben. Dan krijgt die vrijgezel er gewoon een liefde bij: een voor de partner en een voor de omroep. Twee pijlen, in iedere bil 1! Leve de liefde!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in