Cyberpesten en blowen onder jongeren nemen toe

Foto PB

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Meisjes worden twee keer zo vaak gecyberpest als jongens. Maar homoseksuele, lesbische en biseksuele jongeren zijn online het vaakst de pineut als het gaat om online roddel en achterklap. Dat bleek dinsdagavond tijdens een presentatie van de Stichting Welzijnskwartier aan de gemeenteraadsleden.

Goed nieuws was er ook: het jongerencentrum ‘The Base’ opent haar deuren op vrijdag 16 oktober. Daar zijn ook jongerenwerkers aanwezig, waar je als jongere mee kunt praten over alles wat jou dwars zit. Wethouder Dennis Salman liet weten dat de gemeente de komende jaren inzet op jongeren in kwetsbare situaties. Ook moet het Jeugd- en jongerenwerk duidelijk zichtbaar zijn op straat.

Jongerenwerker Johan Braaksma gaf verder aan: ,,Het softdrugsgebruik onder jongeren is toegenomen; niet alleen in Noordwijk, maar ook in omringende gemeenten. Er zijn concentraties van jongeren in Boerenburg bij de container en bij het BAVO-gebouw. We signaleren dat daar veel blowgedrag is. Dus een stukje verveling zit daar zeker. De 18-plussers zitten vaker thuis en halen daar hun capriolen uit.’’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in