Noordwijk – De oud-wethouders Victor Salman en Gerard Duijndam hebben burgemeester Wendy Verkleij gevraagd de handelswijze van D66 in het dossier Bronsgeest op integriteit te onderzoeken. Ze vinden dat D66 Noordwijk en het Noordwijkse D66-statenlid Ton van Rijnberk (ook oud-wethouder) richting de provincie Zuid-Holland niet integer hebben gehandeld. Over Van Rijnberk hebben ze bij de provincie een klacht ingediend.

De Noordwijkse afdeling en Van Rijnberk zouden onder meer bij twee gedeputeerden gepleit hebben om Bronsgeest wel te bebouwen en de vraag van het Noordwijkse college van B & W om de Achterweg als nieuwe bouwlocatie aan te wijzen niet te honoreren. Salman en Duijndam verwijzen ook naar eerdere beschuldigingen aan hun adres die Van Rijnberk gedaan heeft. Ook refereren ze aan een eerder integriteitsonderzoek naar de Noordwijkse bestuurscultuur van oud-burgemeester Rijpstra uit 2018. Ze zeggen dat dit onderzoek naar alle waarschijnlijkheid niet aan enige minimumeis wat betreft zorgvuldigheid, objectiviteit van de samenstellers, hoor en wederhoor voldoet. Van Rijnberk zou Rijpstra’s geheime onderzoeksrapport verspreid hebben op het provinciehuis. Volgens Salman en Duijndam zou Van Rijnberk door zijn eigen partij D66 het woordvoerderschap over Bronsgeest ontnomen zijn. Dat laatste klopt volgens de fractievoorzitter van de provinciale D66-statenfractie niet omdat Van Rijnberk vrijwillig dit afgestaan zou hebben. D66 Noordwijk heeft inmiddels laten weten dat er niets onoorbaars is gebeurd en dat een lokale partij een provinciale partij vaker vraagt om hun standpunt te steunen. De brieven zijn het zoveelste hoofdstuk in het 25 jaar durende dossier over Bronsgeest. De discussie is voor een leek nauwelijks meer te volgen. Huidige stand van zaken wat betreft Bronsgeest is in ieder geval dat het niet volledig maar gedeeltelijk bebouwd wordt.

Klik hier voor de brieven waar het om gaat.

4 REACTIES

  1. Een jarenlange vete over de ruggen van ook hardwerkende woningzoekenden. Ik hoop dat met de volgende gemeenteraadsverkiezingen de burgers eens verstandiger stemmen en niet alleen op populariteit.

  2. Het is toch normaal dat er gebouwd zou worden in Bronsgeest maar jullie zijn er op tegen cda en vvd dat kost de gemeenschap 12000000 milj jullie moeten je allemaal schamen .Jullie hebben allemaal boter op je hoofd .

  3. Tja typisch politiek. Van Rijnberk is het woordvoerderschap niet ontnomen maar heeft hierom zelf verzocht. Erg ongeloofwaardig. Van Rijnberk gepokt en gemazeld in politieke spelletjes had natuurlijk helemaal nooit woordvoerder moeten willen zijn. Maar ja die man heeft zoveel op zijn kerfstok en komt er nog mee weg ook. Relatie met ondergeschikte. Geen probleem. Bij D66 tegenwoordig wel. Zeggen ze. Huisje regelen bij bevriende bouwer. Geen probleem. Beschikt zelfs over een geheim rapport van burgemeester Rijpstra ,waar hij helemaal niet over mocht beschikken. Verspreid dit bij de provincie om zijn politieke doelstellingen te bereiken en maakt bezwaar tegen openbaar making. Wat gebeurt hier allemaal? ONGEKEND NIET INTEGER.

  4. Het lijkt wel of ze allemaal wat achter de hand hebben om een ander een oor aan te naaien .Niet alleen D66 maar ook alle partijen en daar komen ze mee als er weer verkiezing in aantocht zijn .Wat een stel kinderen besturen Noordwijk.Het wordt tijd dat er professionele mensen aan het bestuur komen die geen lid zijn van een partij de gemeente is een heel groot bedrijf die laat je niet besturen door een stel amateurs.Bouw kundige economen mensen die verstand hebben van zaken .Want ze laten zelf zien dat er geen kennis is want voor elk project moet er een bedrijf van buiten in gehuurd worden .Die uit de pot betaald moet worden een tonnetje is niks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in