Teylingen – “Mobiliteit garandeert vitaliteit van onze dorpen, en D66 gaat dat bereiken.” Dat was de kernboodschap van Joseph Evers, emeritus hoogleraar TU-Delft en auteur van “Openbaar vervoer voor Duin- en Bollenstreek: feiten en opties”. Zaterdag was hij te gast bij het Politiek Café van D66-Teylingen.

Zijn verrassende boodschap was dat om de dorpen vitaal te houden, het openbaar vervoer een zeer belangrijke rol speelt: zonder goed woon-werkverkeer sterven de half landelijke dorpen uit. Inwoners willen niet urenlang forenzen en zullen dus verhuizen. Dit wordt voorkomen door een kwaliteitssprong van het openbaar vervoer, maar dat kan alleen samen met de omliggende gemeenten.

Vandaar zijn oproep aan de toekomstige gemeenteraadsleden: zorg voor een plan voor de Duin- en Bollenstreek.

1 REACTIE

  1. Openbaar vervoer in de Bollenstreek echt een feest voor de oudjes. Laten we dat nog meer centraal stellen met slechte beslissingen. Oude mensen in Voorhout moeten een half uur reizen met de bus, om op het gemeentehuis in Sassenheim te komen. Al een hele grote aanfluiting binnen de eigen gemeente. Maar voor 25 man en een paardenkop in de bussen, moeten diverse zebrapaden verdwijnen. Lekker veilig voor dezelfde vitale oude burgers in Voorhout. Straks moeten ze heel veel haast maken met hun rollator bij het overstekken. Het openbaar vervoer in Teylingen is absoluut een onzinnige reden bij het strijden voor de vitaliteit in Voorhout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in