Jos Bauman

Teylingen – Jos Bauman uit Voorhout is donderdagavond geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad van Teylingen voor D66. Daarmee is deze partij weer met drie zetels in de raad vertegenwoordigd.

Bauman komt in de gemeenteraad als gevolg van het vertrek van oud-fractievoorzitter Fred Koot. Die stapte eerder deze raadsperiode uit de fractie van D66 en ging verder als eenmansfractie onder de naam Groen en Leefbaar Teylingen. Koot verliet echter vorige maand de Teylingse gemeenteraad omdat hij ging verhuizen naar een andere gemeente. Daardoor viel de vrijkomende raadszetel weer terug aan D66. Op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was Jos Bauman de eerstvolgende die in aanmerking kwam voor het raadslidmaatschap van D66. Deze fractie is daarmee nu weer ‘op volle sterkte’ gekomen met drie raadszetels.

Overigens is D66 Teylingen bezig met het vaststellen van de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. De leden kunnen momenteel aangeven welke kandidaten zij op de lijst opgenomen willen zien. Eind van de maand zal de lijst dan worden vastgesteld. Eerder werd al bekend dat het huidige raadslid Edith Alkemade lijsttrekker van de democraten zal worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in