Noordwijkerhout/Noordwijk – De zelfstandige gemeente Noordwijkerhout houdt met ingang van het nieuwe jaar op te bestaan. Noordwijkerhout en De Zilk vallen dan onder de gemeente Noordwijk.

Een beslissing die beide gemeenteraden namen in april 2016, in juli van dat jaar werd het zeker en de Eerste Kamer ging er als laatste in juli van dit jaar mee akkoord. Samen hopen de gemeenten krachtiger te zijn.

Volgens sommigen herstelt de geschiedenis zich. Volgens de oudste stukken in het gemeentearchief van Noordwijkerhout werd in 1231 de erfenis van graaf Gerolf verdeeld tussen zijn twee zoons. De een kreeg Nortich/Northgo (Noordwijk) en de ander Nortich in den Houte: Noordwijkerhout. Tegenwoordig beslist een gemeenteraad over zaken. Woensdag 2 januari is de eerste raadsvergadering in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Dan worden raadsleden en wethouders beëdigd. De vergadering start om 14.00 uur. Kerk open om 13.30 uur.

1 REACTIE

  1. Ik lees hier dat het dus toch een annexatie was.
    Of is het bericht onjuist en had het moeten zijn: De zelfstandige gemeente Noordwijkerhout en Noordwijk houden met ingang van het nieuwe jaar op te bestaan. Noordwijkerhout en Noordwijk vallen dan onder de nieuwe gemeente Noordwijk.
    De vermelding van de Zilk was al overbodig, dit was al geen zelfstandige gemeente.
    De vraag is ook wat wordt er met de kop van het artikel bedoeld?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in