Dag van de Democratie gevierd in Sassenheim

Foto: Guus de Jong.

Sassenheim – Een groep (burger-)raadsleden uit Teylingen heeft zaterdag koffie en poffertjes uitgedeeld in de Sassenheimse Hoofdstraat. Het idee was dat voorbijgangers, eventueel onder het genot van wat lekkers, op een laagdrempelige manier in gesprek gingen over de lokale politiek.

De Dag van de Democratie is een landelijke initiatief om de betrokkenheid bij het werk van de gemeenteraad te vergroten. In Sassenheim werd bijvoorbeeld gevraagd welke thema’s men belangrijk vindt en hoe men raadsleden het best kan bereiken.

Op 21 maart vonden ook in Teylingen de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Aan BO liet een aantal volksvertegenwoordigers weten in contact te willen blijven met de burger, ook buiten campagnetijd. Men stond zaterdag bewust niet met partijkleuren op straat, maar juist als vertegenwoordiger van de gemeente.

Luister hieronder naar een reportage van BO-verslaggever Guus de Jong. Hij sprak met Frans Nederstigt (ChristenUnie), Sandra Jasperse (Trilokaal) en Frank Beijk (VVD). Eerst hoort u Don Verhoeff, binnenkort de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in