Foto's Richard van Egmond

Noordwijk – De eerste editie van de “Dag van de Noordwijkse geschiedenis”, zaterdag, trok een groot publiek. Initiatiefnemer is Koen Marijt, ook bekend als Koen van Toen. Burgemeester Wendy Verkleij opende de dag in de Oude Jeroenskerk. Erna Kagenaar droeg haar gedicht over groot Noordwijk voor en er waren optredens door de Kleynkoor Academy en het Kinder Kleynkoor.

Op diverse locaties waren activiteiten. In het cultuurcafé, het Atlantikwall Museum en Museum Engelandvaarders waren presentaties; rondleidingen werden gegeven op landgoed Calorama en bij de Oude Jeroenskerk. Op boerderij Veldzicht was een proeverij van vers gerookte vis en tulpenbollenchips.

De dag werd in café De Wels afgesloten met een Historische Pubquiz, samengesteld door Martha en Willem Baalbergen en gepresenteerd door Jan de Vreugd.

 

1 REACTIE

  1. Alle lof voor Koen, de mede-organisatoren en alle vrijwilligers!
    De kou buiten werd ruimschoots goedgemaakt door het enthousiasme van de bevlogen en kundige gidsen. Wij hebben dit ervaren met René van De oude dorpskern en Kees en Nel van Calorama. Ook de tentoonstelling van Jan Lutgens was zeer de moeite waard. We hebben zeker ook erg genoten van de presentatie van Koen zelf.
    De pubquiz in De Wels werd op onnavolgbare wijze geleid door Jan en was een gezellige en geslaagde afsluiting van een super leuke dag.
    We kijken nu al uit naar de editie 2023; er is nog veel te ontdekken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in