archieffoto Rose Marie Keijzer

Noordwijk – Publiceerde NRC zaterdag een artikel over de badplaats Noordwijk, deze week staat in een reportage in het dagblad De Grent centraal.

Onder de titel “Bussen vol jongeren kwamen ooit naar De Grent, maar nu staan de discotheken leeg” wordt de neergang van de uitgaansstraat beschreven. Door veranderend uitgaansgedrag en strenge rook- en drankregels dalen de bezoekersaantallen en gaan ondernemers failliet. De Grent heeft volgens de gemeente een matig toekomstperspectief. Toch zien ze mogelijkheden De Grent in te passen in de kuuroordplannen, bijvoorbeeld met restaurants die lokale producten verkopen. Een van de ondernemers bedacht een tussenvorm: NICE by Elliott is een restaurant mét harde horeca-vergunning, waardoor er later op de avond gedanst kan worden.

Het hele NRC-artikel is hier te lezen

10 REACTIES

 1. En vergeet niet het beleid van een CDA burgemeester waardoor om half één het licht aan moest zodat iedereen om 01:00 uur buiten stond… het begin van het einde van De Grent 🙁

 2. Welke lokale producten bollen en een wortel waar hebben ze het over plat schuiven en mooie huizen neer zetten.Het is gewoon een afbraak kuuroord aan me hoela .Het scheelde de gemeenschap honderd eur per week wat er vernield werd .

 3. Als ik via ‘hier’ word doorverwezen naar het hele artikel in het NRC moet ik eerst een abonnement nemen. Daar heb ik geen trek in.

 4. Inhakend op het vierluik van artikelen waarin NRC aandacht schenkt aan badplaats Noordwijk, wil ik de lezers graag ook attenderen op een reactie van een inwoonster op het eerste artikel, Portret van Noordwijk: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/08/04/noordwijk-aan-zee-wethouder-ter-hark-houdt-het-iets-te-rooskleurig-voor-a4053539. Hierin geeft zij haarfijn aan dat we deze artikelen zeer zorgvuldig moeten lezen en beoordelen. Want – oplettende medebewoners van deze eens zo aantrekkelijke badplaats – het is niet voor niets dat de wethouder het voortouw neemt in deze reeks aan artikelen en al wandelend met de journalisten de ene na de andere mooi-weer-show ophoudt over nieuwe plannen binnen de kuuroord gedachte.
  B&W ziet hierin waarschijnlijk een uitgelezen kans om de schone schijn naar de buitenwereld op te houden en de negatieve berichtgeving omtrent integriteitsproblematiek en valse voorstelling van zaken op een inmiddels ontelbaar aantal dossiers om te buigen. Ik kan het niet anders dan hartgrondig eens zijn met de schrijfster van de reactie op dat artikel en kijk dwars door de mooie ‘marketingtrucjes’ van wethouder ter Hark heen. Hopelijk doet de rest van NL dat ook. Want als de gemeente denkt zo ook de buitenwereld voor de gek te kunnen houden en middels een gelikt promo-praatje ook de handen alvast op elkaar weet te krijgen bij de rechter – waar het gros van deze dossiers terecht gaat komen – dan wens ik dit bestuur veel succes.
  Dank voor de messcherpe reactie in NRC Anna Johannes! Ik kijk uit naar het derde artikel; De Bollencultuur….
  Overigens Rob, de artikelen zijn voor mij allen – ook zonder abonnement op NRC – leesbaar op mobiel.

 5. Jet, Hardgrondig met jou uitleg eens. Gemeenteraad allemaal JA KNIKKERS totaal ongeloofwaardig. Heb de vraag gesteld hoe het mogelijk is dat Ter Hark hier nog Wethouder kan zijn .Als je als Raadslid gaat verhuizen moet je je zetel opgeven. Ter Hark woont hier niet meer en toch Wethouder. Ik heb om uitleg gevraagd maar , ook van de oppositie niets gehoord. Allemaal met vakantie denk ik. Ik heb medelijden met de huidige bewoners van de traditionele villa Roodkapje. Deze mensen zitten door die verschrikkelijke beton blokken v.a. !.75 MILJOEN!!! de hele dag in het donker. Het Goede Doel met Henk Westbroek heeft er ooit over gezongen. Noordwijk is ook zo’n pakketje schroot met een dun laagje chroom. Dat is wat Ter Hark probeert te verdoezelen Daarom Jet heel scherp gezien. En we blijven de neverending story op de voet volgen!!

 6. De neergang van De Grent heeft Noordwijk ook te danken aan de met ondernemers heulende Noordwijkse politiek. Door zonder overleg met de middenstand in Noordwijk aan Zee het strand vrij te geven aan een paar andere ondernemers die hun invloed in de politiek hebben doen gelden. Met alle desastreuze gevolgen voor de middenstand in Noordwijk tot gevolg….

  De eigenaren van De Hotels van Oranje krijgen een kwart miljard euro in de schoot geworpen met de bouw van de idiote appartemententorens..
  De Parallelboulevard gaat hiervoor zelfs van gemeenschapsgeld voor 9 miljoen op de schop, zodat De Hotels van Oranje een tweelaagse parkeerkelder kunnen bouwen..
  De heer de Boer ‘krijgt’ een parkeergarage voor 300 parkeerplekken in de schoot geworpen, waardoor de bewoners straks 1000 euro ipv 30 euro voor een parkeerplekje per jaar gaan betalen…
  ‘Ons kent ons’, vriendjespolitiek en alles wordt in achterkamertjes geregeld.

  BAH!!

 7. Goed zo Paul ze komen er wel achter als er verkiezingen komen dit wordt niet vergeten zeker niet in Noordwijkerhout en de Zilk alle ozb belasting gaat naar het kuuroord nagras Noordwijk jullie hangen er gewoon bij .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in