Voorhout – Zaterdag was de laatste wedstrijd van de reguliere competitie van de eredivisie. Hierna volgt nu de nacompetitie met de teams de nummers 7,8,9 en 10 gëeindigd. Foreholte sloot de competitie af als 8ste en start met 3 bonus punten. Afgelopen week ontvingen de dames 1 en 2 de sportprijs vanwege de promotie naar de eredivisie en het geweldige seizoen 2017.  Geheel terecht. De laatste weken zijn de Voorhoutsen weer in goede doen en afgelopen zaterdag moest ook V.Z.V. uit ’t Veld eraan geloven.

De Foreholte dames moesten het deze keer zonder de twee vaste keepsters doen, vanwege ziekte en een blessure . Gelukkig kan Foreholte beschikken over twee talentvolle junioren van 17 en 16 jaar, Romy Verweij en Marit Huiberts (Marit sinds kort geselecteerd voor jong-jong Oranje). Zij keepten beide een fantastische halve wedstrijd. V.Z.V. scoorde bij beide slechts 10 keer !  Een prachtig moment was, dat Marit Huiberts na het veroveren van de bal, zag dat de keepster van V.Z.V. uit haar doel was en toen op een haar(paal) na niet scoorde na een worp over de gehele lengte van het veld. Maar ook de veldspeelsters waren bij de les en naast het goede collectieve verdedigen o.l.v. Britt van Leijden was men ook in de aanval op schot. Met name Marisha vd Geest die 7 x wist te scoren. De hele eerste helft ging de score gelijk op. De  dames gaven elkaar weinig ruimte om hun acties te ondernemen. Halverwege de eerste helft was het 7-6. Foreholte leed hierna echter geregeld balverlies, waardoor V.Z.V. met  snelle breakouts tegen kon scoren. De Voorhoutsen toonden echter een goede veerkracht en liet de tegenstander niet langszij komen. Ruststand was 11-10. De tweede helft kende een wat grilliger verloop, waardoor enkele uitsluitingen volgden.  Beide teams wilden winnen en deden er alles aan om het voor elkaar te krijgen. Toch was het de thuisploeg dat het heft in handen nam en een kleine voorsprong wist te nemen. V.Z.V. moest gaan forceren, maar Foreholte hield stand. Via 17-12 en 20-16 werd het uiteindelijk 24-20.

Naast Marisha vd Geest scoorden Dana vd Vlugt-Vincenten 5 x, Melanie Zwaan 3x, Ramona Vink en Lot van Kampen en Britt van Leijden allen 2 x, Kim Schuurbiers en Malu Oud-Zandbergen en Saskia Kolster allen 1 x.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in