Voorhout -De basketbalsters van Forwodians speelden tegen het tweede team van DAS. Tot en met het derde kwart konden de dames bijblijven, maar in het vierde kwart nam DAS 2 afstand. Uiteindelijk werd met 68-50 verloren.

Nadat vorig jaar het eerste damesteam van Forwodians, welke tegenwoordig Fordians Bucks heet, tweede werd in de poule is er in het team veel veranderd. Coach Tim van Zelst is opgevolgd door Peter Lapidaire. Een aantal dames is vertrokken en nieuwe dames van buitenaf en van onderaf zijn er bij gekomen. Het eerste kwart eindigde in 15 – 15. In het tweede kwart vergat Forwodians de rebound goed te verzorgen en door wat slordige passes kon DAS profiteren en liep uit naar 33 -25. Na rust pakte Forwodians de zaken weer energiek op en dwong een aantal malen balverlies bij DAS af en sloop dichterbij. Met een stand van 44 – 39 aan het begin van het vierde kwart leek er daarom nog van alles mogelijk. Maar door te veel rebounds weg te geven aan DAS en ook weer enkele keren balverlies kon DAS in het tweede deel van dit kwart een groter gat slaan en eindigde de wedstrijd bij 68 – 50.

Reactie van coach Peter Lapidaire: “Er zat veel meer in de wedstrijd dan vorige week en als we hier een opgaande lijn van maken dan wordt dit een interessant seizoen waarin we veel jeugd kunnen inpassen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in