SONY DSC

Voorhout – Dames 1 van basketbalvereniging Forwodians hadden afgelopen weekend een spannende wedstrijd. Als koploper ontvingen zij de nummer 2, LUSV, de basketbaldames van het Leids Universitair Sport Vereniging.Forwodians won met 45-18.

De uitwedstrijd had Forwodians eerder met 4 punten verschil gewonnen, dus het was duidelijk dat de ploegen elkaar qua niveau niet veel ontlopen. De zaal was afgeladen vol, want niet alleen het thuispubliek kwam massaal opdagen, ook LUSV had een grote supportersschare meegenomen wat een geweldige sfeer opleverde. Helaas had de spanning in de eerste periode beide teams in haar greep met als gevolg dat scoringskansen werden verprutst, passes niet aankwamen en er basisfouten werden gemaakt zoals lopen met de bal. Doelpunten waren schaars, maar Forwodians won de eerste periode met 6-2.
In de tweede periode had Forwodians de zenuwen duidelijk onder controle. In een rap tempo liep de score op tot 16-4, mede dankzij 3-punters van Sabine den Oss en Inge Gouw en acties van Marjon van Egmond en Emma Brocken. Forwodians liep uit 25-10. Aan het begin van de derde periode leek het of LUSV de zenuwen eindelijk achter zich gelaten hadden. De dames begonnen aan een inhaalrace. Forwodians was even niet in staat om de verdediging dicht te houden. Met één score van Forwodians en 3 scores en een geslaagde vrije worp van LUSV leek LUSV dichterbij te komen. Gelukkig kwam Forwodians weer bij de les . Vanaf 29-19 werd met behulp van de snelheid van Zeneb Mansour Baker het gaatje weer vergroot naar 35-19.
In de laatste periode waren de zenuwen duidelijk bij beide partijen weer terug. Forwodians bleef sterk verdedigen, maar aanvallend werd regelmatig de bal verloren. De scores waren daarom spaarzaam. Halverwege de periode stond de stand op 38-27. Op dat moment laat Ilse Smit nogmaals haar timing zien door een hoge pass uit te tikken waardoor er geen kans meer was op een fast break van LUSV. Hierna gooide Forwodians de wedstrijd in het slot en lieten de dames nog even zien wat ze in huis hebben. Fenny van de Nouland scoorde na een fraaie drive naar binnen. Lotte van der Hulst scoorde na een mooie pass over de verdediging heen en na het pakken van haar eigen rebound. Emma Brocken bracht de eindstand op 45-28 via een vrije worp.
Forwodians blijft eerste in de poule, LUSV zakt naar de derde plek.
Op 11 maart spelen de dames hun volgende wedstrijd om 18.00 uur in Capelle aan de IJssel, tegen het eerste damesteam van Cady ‘73

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in