Foto: René van Dam

Sassenheim – Na het laatste fluitsignaal werd de uitoverwinning op Fortuna gevierd als een kampioenschap. De in groten getale meegereisde supporters steunden de ploeg van Jan Niebeek luidkeels de hele wedstrijd en dat leverde een hele mooie overwinning op. Een overwinning die broodnodig was na het verlies van twee wedstrijden op rij. Na een gelijke ruststand van 12-12 maakten de TOP-dames het verschil. Hun aandeel in de score (14 goals) was beslissend voor de winst. Eindstand 20-26. Hiermee blijft TOP bij de eerste vier ploegen en op koers voor de play-offs.

Blessures
De ziekenboeg bij TOP raakt maar niet leeg. Afgelopen week kwamen daar (weer) Celeste Split en Frank Mostard bij. Lichtpuntje was dat Nick Pikaar wel weer inzetbaar was, maar nog wel op de reservebank startte. Door de blessures begonnen Thomas Tiggelman en Julia Schuiling in de basis. Tegenstander Fortuna had, zoals veel ploegen op dit moment, ook te kampen met blessures, maar had de afgelopen wedstrijden wel weten te winnen en heeft de aansluiting met de top 4 weer te pakken. De opstelling pakte op het eerste oog niet gunstig uit voor TOP, want zowel Schuiling als Tiggelman kwamen samen met Paul Anholts en Barbara Brouwer tegenover het meest ervaren en trefzekere vak van Fortuna. Topschutter Fleur Hoek was wel gekoppeld aan TOP-verdedigster Jet Hendriks. 

TOP startte sterk aan de wedstrijd met een 0-2 voorsprong door Paul Anholts en Thomas Tiggelman. Ook de 1-3 (Jet Hendriks) was voor TOP. Hierna ging het moeizamer draaien, werd er te ver van de korf gespeeld en kwam Fortuna beter in de wedstrijd. De score werd overgenomen en pas bij 6-3 was het wederom Tiggelman, die een prima wedstrijd speelde. Hendriks, naast dat zij Hoek op slechts 1 veldgoal hield, was scherp in de afronding en zij zorgde voor de 6-5 en 9-6. Fortuna liep uit naar 10-6 en dat leek een serieus gaatje, maar het waren de dames (Barbara Brouwer, Julia Schuiling en Hendriks) die TOP binnen 2 minuten weer op 10-9 zetten. Aanvoerder Mick Snel zorgde vervolgens voor de 10-10. TOP toonde veerkracht en wist zich onder de verdedigende druk uit te spelen. Daarnaast werden de speerpunten van Fortuna goed verdedigd en hielpen de spelers elkaar waar nodig. Met een 12-12 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Damesgoals
Na rust was het eerste schot van Barbara Brouwer gelijk raak. Julia Schuiling die tegenover de lange en 19 jaar oudere Mirjam Maltha kwam te staan, gooide alle schroom van zich af en scoorde knap van afstand. In de volgende 11 minuten waren het de TOP-dames die de wedstrijd beslisten. Sanne Jousma met o.a. een knappe one-hander, wederom Schuiling en Hendriks zorgden ervoor dat Fortuna niet dichterbij kon komen. De benutte strafworp van Brouwer betekende voor het eerste een 5 punten voorsprong. De daaropvolgende 14-20 van de sterk spelende Anholts was de mooiste van de wedstrijd; in de sprong wist hij de bal in de korf te krijgen. Inmiddels had Nick Pikaar, onder luid gejuich van de meegereisde supporters, zijn rentree gemaakt. Fortuna was inmiddels druk aan het wisselen gegaan om de wedstrijd te kantelen,  maar dit had weinig effect. TOP bleef rustig en geconcentreerd spelen. De laatste fase van de wedstrijd werd de aandacht aanvallend verlegd naar de heren en met heel sterk reboundwerk van Tim Flokstra werd Mick Snel veelvuldig met succes in stelling gebracht. Flokstra bekroonde zijn harde werken met een goal. Tiggelman scoorde zijn derde en de laatste goal voor TOP. In de buzzer werd het nog 20-26. Er was vooral opluchting, niet alleen over de winst maar ook de manier waarop deze tot stand was gekomen.  Een echte teamprestatie!

Doelpunten: Mick Snel (5), Jet Hendriks (5), Barbara Brouwer (4), Thomas Tiggelman (3), Julia Schuiling (3), Paul Anholts (3), Sanne Jousma (2) en Tim Flokstra

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in