Foto Danscentrum Welkom/Sven van der Vlugt

Lisse – Danscentrum Welkom verwacht rond september de deuren te sluiten. De gemeente wil het gebouw van de dansschool aan Bondstraat 13 afstoten als onderdeel van de bezuinigingsopgave op maatschappelijke accommodaties.

Het contract met de gemeente zou nog tot 1 juli 2022 lopen, maar door de coronamaatregelen kan er al geen volledig dansseizoen meer gedraaid worden, waarop door de eigenaren is besloten het huurcontract voortijdig te beëindigen. Toch blijft dansschoolhouder Peter van der Veek positief onder deze beslissing: ‘We hebben het wel 24 jaar met veel plezier gedaan’.

Van der Veek is niet van plan een andere locatie te zoeken om de dansschool voor te zetten, maar zegt ‘een nieuwe uitdaging’ aan te gaan. Het is onduidelijk of er een andere partij in dit gat zal springen. Deze vraag werd dinsdag tijdens de commissie Maatschappij en Financiën gesteld door VVD-raadslid Wim Slootbeek. Slootbeek wees het college erop dat bewegen voor de gemeente hoog staat op de politieke agenda: ‘Met het verdwijnen van Welkom verdwijnt in Lisse voor jong en oud de mogelijkheid om te dansen’.

Wethouder Jeanet van der Laan (D66) wees Slootbeek erop dat de gemeenteraad een richtinggevend kader kan meegeven met de mogelijkheid voor opvolging van de locatie voor een eventuele nieuwe dansschool of dat er wordt gekozen voor bewoning. Maar dat in ieder geval het gebouw niet in eigendom van de gemeente zal blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in