Noordwijk – Het nieuwe dartsseizoen gaat komende week weer van start. Van september tot mei zullen acht Noordwijkse ploegen zich in de verschillende divisies van de regionale DBBR-competitie gaan roeren. Het Noordwijkse vlaggenschip is zonder enige twijfel De Wels Angels. Vorig jaar hadden zij een geweldig seizoen, dat zij op de finale-dag wisten te bekronen met promotie naar de Eredivisie. In de beker wisten ze hun huid ook duur te verkopen. Hierin wisten zij de kwart-finale te bereiken. Het team is volledig in tact gebleven, dus ook de beste speler van de eerste divisie van vorig seizoen, JP van der Bent, is weer in Eetcafé De Wels te bewonderen. Doelstelling voor dit jaar zal handhaving in de Eredivisie zijn en misschien wel weer voor een stuntje in de beker te zorgen.
In de eerste divisie vinden we twee Noordwijkse ploegen terug. De Badgasten, met als thuislocatie de TC Noordwijk, gaan met een bijna ongewijzigd team de strijd aan. Hans van Leeuwen heeft afscheid genomen, daarvoor in de plaats is Marcel van der Meer aangetrokken. Vorig jaar werden De Badgasten knap vijfde en ook dit jaar gaan zij weer voor het linkerrijtje. Ook HSV De Sportvisser komt weer uit in de eerste divisie. Lijfsbehoud was vorig jaar het belangrijkste doel. Dat lukte nipt met een twaalfde plaats in de competitie. Met het aantrekken van Stan Ruijgrok hopen zij dat dit jaar wat makkelijker te bewerkstelligen en kijken zij al stiekem richting het linkerrijtje.
De Ezels mogen ook komend jaar hun kunsten vertonen in de tweede divisie. Zij zijn ingedeeld in divisie 2A. Vorig jaar eindigden zij in de grauwe middenmoot. Misschien kunnen zij dit jaar wat meer omhoogkijken. Nieuwe troef in dit team is Niels Groot. In divisie 2B vinden we twee Noordwijkse ploegen. Voor beide ploegen mag dit wel bijzonder heten. De Welsdogs bungelden vorig jaar de hele tijd onderaan de ranglijst. Alleen maar dankzij vijf overwinningen in de laatste zes wedstrijden van het seizoen, wisten zij handhaving op het laatste moment knap te bewerkstelligen. Het doel voor De Welsdogs mag dus duidelijk zijn, een iets soepelere handhaving dit jaar. Handhaving, dat zal ook het grote doel zijn voor De Schippers. Die maakten tot hun eigen verbazing na een vierde plaats vorig jaar in de derde divisie, promotie naar de tweede divisie. Ook bij The Harbour Rocks geen wijzigingen in de samenstelling, zij gaan de Noordwijkse eer verdedigen in de derde divisie. Dartteam De Wels gaat dat doen in de vierde divisie. Bij hun wel vele wijzigingen in de ploeg. Vier spelers zijn vertrokken. Klem Duindam en Cees van der Ploeg zijn aangetrokken om promotie naar de derde divisie te gaan afdwingen. Kijk voor de volledige indeling en het programma op www.dbbr.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in