Teylingen/Voorhout – De Teylinger Prijzen zijn de waardering van de gemeente Teylingen voor de inzet van vrijwilligersgroepen voor allerlei aspecten van de samenleving. Op 6 oktober werd in de Raadszaal in het bestuurscentrum in Voorhout bekendgemaakt dat de volgende 3 nominaties voor de Teylinger Prijzen de winnaars zijn in willekeurige volgorde: VV ter Leede, Speeltuinvereniging Bijdorp, Theater Teylingen (voorheen Theaterschool Teylingen). In de jury zijn de gemeente Teylingen, de Raad van Teylingen en Welzijn Teylingen vertegenwoordigd.

VV Ter Leede heeft een sterk vrijwilligersbeleid, dat in mensen ziet wat ze te brengen hebben. Ook de onderlinge ontmoeting en verbondenheid zijn belangrijk. Daarnaast ontwikkelt Ter Leede al jaren veel vernieuwingen, zoals een G-team, walking voetbal en de gezonde kantine. Ter Leede is daarmee niet alleen voetbal, maar ook een belangrijke bindende kracht in het dorp. Bij Speeltuinvereniging Bijdorp valt op dat bewust wordt ingezet op laagdrempeligheid, opdat iedereen kan meedoen. Ook als mensen een kleine portemonnee hebben. Dat heeft de jury bijzonder getroffen. Daarnaast zet de speeltuin in op sociale verbinding, in de buurt en tussen generaties. Theater Teylingen is sterk in het combineren van theater maken en bijdragen aan persoonlijke groei en ontmoeting. Groei van de cursisten en van de vele vrijwilligers in en om de voorstellingen in de inspirerende omgeving van de theaterhal. Er wordt actief verbinding gezocht met verschillende groepen in de samenleving om hen ontmoeting, zingeving en ook zelfontplooiing te bieden. Bovendien is Theater Teylingen actief in het uitdragen van de kracht van cultuur voor een gezonde samenleving, o.a. door lessen in het basisonderwijs te verzorgen.

Wie van hen de Teylinger Trofee ontvangt met het geldbedrag van € 1.250, en wie de nummer 2 en 3 is (resp. € 500 en € 250), wordt op 7 december bekend gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in