Foto Google Streetview

Noordwijk – De horecaondernemers aan de Grent in Noordwijk voeren aanstaande zaterdag actie en doen daarbij mee aan de landelijke actie van de nachthoreca in Nederland. De ondernemers willen met actie ‘De Grent staat op’ het signaal afgeven dat het te lang duurt voordat de nachthoreca geopend is. Door de huidige coronamaatregelen moeten horeca om 22.00 uur de deuren sluiten.

Elliot van Nice by Elliot vindt het een gebaar naar de andere nachthoreca op de Grent, ‘het is puur een protest om onze stem te laten horen, niet tegen Noordwijk maar wel tegen Den Haag’. Hij heeft een restaurant en bar met een vergunning om tot 04.00 uur open te blijven. Dat gaat hij aanstaande zaterdag waarschijnlijk niet doen, maar hij wil wel een signaal afgeven. Na twee jaar gesloten of deels open te zijn is het voor veel ondernemers einde verhaal, ‘het gaat echt niet meer’, aldus Elliot.

Ook Café de Rosser sluit zich bij de actie aan. Eigenares Maxime heeft het café twee maanden voor de coronacrisis overgenomen en heeft dus maar kort kunnen genieten van uitgaanspubliek in de nacht. Zij heeft geluk gehad legt ze uit, want zij is overdag open voor lunch en diner. In de avond wil zij graag de tafels opzij schuiven en een feestje maken. Maxime hoopt dat het aanstaande zaterdag ‘hutjemutje vol staat en dat ze vol gas kunnen gaan knallen’.

De gemeente Noordwijk komt later met een reactie op de actie van de ondernemers aan de Grent. De ondernemers geven aan gebruik te maken van het coronatoegangsbewijs en hopen daarmee dat de handhaving de actie toelaat. De politievakbonden roepen hun achterban op de voor zaterdag geplande protestactie van de nachthoreca zonder handhaving of sancties door te laten gaan.

Deelnemers aan de actie zijn: De Rosser, Nice by Elliot, Suus, Club M, ’t Zeepaardje, Koffiehuis en Open Doors.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in