Bollenstreek – Dankzij een bijdrage van het Hoogheemraadschap Rijnland organiseert De Groene Uitdaging weer een speciale Regentonactie voor inwoners uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk.

Nederland krijgt steeds meer te maken met lange periodes van droogte en hevige regenbuien. Iedereen kan wat doen om te zorgen dat we zuiniger met water omgaan. Een groene tuin met een goede waterhuishouding is belangrijk, zodat het water makkelijker een weg in de bodem kan vinden. Minder stenen en meer groen is dan een manier om het water weg te krijgen.

Een andere oplossing is het regenwater opvangen in een regenton. Tijdens droge periodes in de zomer heb je zo een eigen voorraadje water om de planten water te geven. Een sproeibeurt van een kwartier kost vaak al zo’n 100 liter water; dat water is in de zomer hard nodig voor andere dingen. Ook de voorraad leidingwater heeft immers te lijden onder de droogte. En, het regenwater is ook nog eens beter voor de planten, omdat dit geen kalk bevat.

Via de website van De Groene Uitdaging kun je tot en met 6 juni meedoen aan de winactie en maak je kans op een van de tien gratis regentonnen. Daarnaast is er tot en met eind juli (of zolang de voorraad strekt) ook een mooie kortingsactie, waarbij je een regenton voor de helft van de prijs kunt aanschaffen. Kijk op www.degroeneuitdaging.nl/regenton voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in