Beeld van een nieuwe Schelft

Noordwijkerhout – De herbouw van De Schelft met daarbij een zwembad wordt opnieuw bekeken. Eerder lieten verschillende politieke partijen tijdens de begrotingsvergadering hun zorgen horen over de betaalbaarheid. B & W gaan nu verschillende scenario’s uitwerken omdat ze vinden op die manier de gemeenteraad beter tot een afgewogen keuze te laten komen. De kosten van herbouw De Schelft en zwembad zijn ongeveer 21 miljoen euro. Wat de jaarlijkse exploitatiekosten worden is nog niet duidelijk. Er worden nu zes scenario’s uitgewerkt. Die lopen uiteen van verschil in grootte van de Schelft, of alleen een Schelft, of alleen een zwembad. Opvallend is een scenario met woningbouw op de oude locatie en het verplaatsen van de sporthalfunctie naar sportpark de Boekhorst. Dit scenario wordt alleen omschreven en verder niet uitgerekend. Dat vergt een uitgebreidere studie. De bedoeling is dat op 18 april een definitief besluit wordt genomen over herbouw van de Schelft en zwembad. De doorrekening van de verschillende scenario’s is een tussenstap die drie maanden vertraging oplevert. Dat kost nu al 250.000 euro extra.

6 REACTIES

 1. Laat herbouw zwembad vallen. Binnen 7/8 kilometer vanuit Noordwijkerhout, De Zilk iets verder, is al een vrij nieuw zwembad aanwezig. Hoeveel geld moet er per jaar bijgepast worden, gezien de energie-/exploitatiekosten per jaar.
  Dit geld kan beter besteed worden aan verduurzaming van andere openbare gebouwen, scholen en verlichting openbare ruimten in Noordwijkerhout.

  In Rijnsburg is in het verleden het zwembad Waterbos niet meer herbouwd, na een paar jaar gewenning wist men niet beter of men moet naar Katwijk.
  Voordat er weer een zwembad aanwezig is in Noordwijkerhout, is men er al bijna aan gewend uit te wijken naar Sassenheim of Noordwijk.

 2. Helemaal mee eens ze zijn nu al gewend om elders te zwemmen, en laat op de Boekhorst een sporthal neerzetten, en de carnaval vereniging kan ook in de vrijlinkhal of in een grote bollenschuur feesten, bespaart de gemeenschap veel geld.

 3. Nee hoor dit klopt niet,in Noordwijk is het zwembad al afgehuurd voor Noordwijkse verenigingen dus geen plaats en wat de carnaval betreft kan niet in een bollenschuur met de tegenwoordige eisen en hoeveelheden Dus er komt gewoon een sporthal met basaal zwembad punt uit

 4. Het verplaatsen van de sporthalfunctie naar sportpark de Boekhorst lijkt mij niet een scenario dat wenselijk is. De buurt heeft al veel geluids- en parkeeroverlast van het sportpark en dat wordt met eventuele extra activiteiten op het park alleen maar erger. Bijzonder dat dit als extra optie wordt genoemd, de gemeente is op de hoogte van de situatie en op deze manier creëer je alleen maar onrust.

  • Veel geluids- en parkeeroverlast? Nonsens! Door de week zijn er alleen trainingen op de woensdagmiddag en ’s avonds op normale tijden. Op de zaterdag zijn er wedstrijden met normale sportgeluiden. Vanuit de kantine hoort de buurt niets. Parkeren gebeurt hoofdzakelijk op De Brink of aan één kant op de weg langs het sportpark. Fietsen, scooters staan allemaal in de daartoe bestemde stallingen. Jan…je lult uit je nek!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in