Warmond – Na een aantal jaren wordt in 2022 het wedstrijdseizoen van de Stichting Zeilvaart Warmond weer geopend met de Westlander Zeildagen. Op 11 en 12 juni komen de historische zeilende bedrijfsvaartuigen weer aan de start voor de strijd om de Hylke Tromp Trofee.

Op zaterdag wordt de traditionele beurtveerwedstrijd gevaren en op zondag zijn er hardzeilwedstrijden op ’t Joppe. Bij de beurtveerwedstrijd gaat het erom, geheel volgens eeuwenoude tradities, vracht van haven naar haven te transporteren. Op de Kaag zijn 21 havens en doorvaarplaatsen aangewezen waar de schippers punten kunnen verdienen.

De schepen starten dit jaar vanaf de steiger op Koudenhoorn. Tussen 12 en 2 zijn de schepen in Park Groot Leerust aan de Burgemeester Ketelaarstraat te bekijken, als ze daar aanleggen voor een verplichte lunchpauze van een half uur. Als de schepen niet voor de wal liggen zwermen ze uit over de Kaag en zijn ze via het track & trace systeem van de Stichting Zeilvaart Warmond op een groot scherm in de tent te volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in