Noordwijk – Volgens B&W van Noordwijk is de Zuid een andere wijk dan de overige vanwege de ligging bij het strand, beperkt betaald parkeren, smalle wegen en het ontbreken van parkeervakken.

Dit geeft meer kans op opstoppingen en dit rechtvaardigt volgens het college de inzet van verkeersregelaars, die de wijk op drukke stranddagen afsluiten voor anderen dan bewoners. Dat antwoorden B&W op vragen van de Partij voor de Inwoners. De PvdI vreest voor voorkeursbeleid en vergroting van de parkeerdruk op andere wijken, zoals het Duinpark. Om hinderlijk parkeren in de Zuid te voorkomen zijn door de gemeente in het verleden al paaltjes geplaatst in de Zuid, maar het blijkt nu dat sommige Zuidbewoners ze op eigen houtje hebben geplaatst op gemeentegrond. Hiertegen gaat de gemeente optreden, aldus B&W.

Op de vraag van de PvdI waarom in de Zuid het betaald parkeren niet wordt uitgebreid, antwoordt het college dat bij een onderzoek in 2021 het merendeel van de Zuidbewoners zich hiertegen heeft uitgesproken.

9 REACTIES

  1. Bepalen de bewoners van een wijk tegenwoordig of in hun wijk betaald parkeren wordt uigebreid, en neemt de gemeente daar mee genoegen? Dan kun je inderdaad stellen dat “De Zuid” een andere wijk is dan de overige wijken in Noordwijk. Voor elk weldenkend mens is wel duidelijk dat “De Zuid” een voorkeursbehandeling geniet. De gemeente toont zich in deze een angsthaas, waarschijnlijk bang dat de “Zuidbewoners” bij geschillen hun dure advocaten in het geweer brengt.

  2. Beetje heel erg vreemd: bewoners spreken zich uit tegen betaald parkeren. Wat weten de bewoners in de Zuid wat ik niet weet? Waarom kunnen andere wijkwn dat niet tegen houden? En kan er nog wel op de al bestaande parkeerplaatsen op de Zuidboulevard door Noordwijkers geparkeerd worden? Of is dat ook verboden? Hint: de Gemeente Noordwijk mag niet zo maar openbaar terrein ontoegangkelijk maken. Of om dat het Noordwijk is mag dat wel?

  3. De bewoners van “De Zuid” hebben, illegaal, honderden paaltjes geplaatst die er al jaren staan. Als beloning komt er dus geen “Betaald parkeren” en de Zuid, maar komen er handhavers om de overige Noordwijkers te weren. Klassejustitie van de bovenste plank!

  4. Over het weigeren of afwijzen van betaald parkeren door bewoners van een wijk te laten oordelen is het de gewoonte dat gemeente Noordwijk eerst de bewoners laat bepalen of er betaald parkeren ingevoerd moet worden of niet. Ik meen mij te herinneren dat in het Duinpark mede door peiling van de inwoners van deze wijk GEEN betaald parkeren is ingevoerd. Tot zover is er volgens mij geen verschil met de Zuid bewoners. Maar verder sta ik volledig achter wat Hers hierover zegt. Dus gemeente terugdraaien deze voorkeurs behandeling en leg waar dit kan, parkeerplaatsen aan in de Zuid.

  5. Ik stel voor “De Zuid” af te scheiden van gemeente Noordwijk, uit te roepen tot “Vrijstaat De Zuid”, er een groot hek om heen te plaatsen, uiteraard te betalen door de Zuidbewoners, en af te sluiten van gas, water, elektra en groen-en wegenonderhoud. In het hek moet dan 1 poort komen. Zodra de Zuidbewoners hun vrijstaat uitgaan, dienen zij bij de poort tol te betalen om op de wegen van Noordwijk te mogen rijden. Verder dienen zij overal in Noordwijk te betalen bij het parkeren, ook daar waar geparkeerd mag worden zonder te betalen.

  6. Mag ik het tegengeluid zijn? Een deel van de Zuid is Natura 2000 gebied waar specifieke regels gelden daarnaast is het gewoon een zeikgezicht al die neergekwakte auto’s van voornamelijk niet Noordwijkers die te beroerd zijn om een stukje te lopen of te gierig om betaald te parkeren. Kom met de fiets en zet die netjes neer.

  7. Nou Richard wat is dit hypocriet met dat natura 2000 verhaal. Het circuit van Zandvoort licht ook middenin een natura 2000 gebied. Nou als er geracet moet worden dan geld dat niet. Daar worden natuur regels van verschillende orde op een grove manier overtreden. Maar ja daar zitten ook bewoners met invloed achter net als in de Zuid. De bezoekers per fiets hebben er in ditzelfde langgerekte natura 2000 gebied een grote rotzooi van gemaakt waar de vrijwillige zwerf vuil ruimers de handen aan vol hebben gehad om dit allemaal op te ruimen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in