Noordwijk – Volgens B&W van Noordwijk is de Zuid een andere wijk dan de overige vanwege de ligging bij het strand, beperkt betaald parkeren, smalle wegen en het ontbreken van parkeervakken.

Dit geeft meer kans op opstoppingen en dit rechtvaardigt volgens het college de inzet van verkeersregelaars, die de wijk op drukke stranddagen afsluiten voor anderen dan bewoners. Dat antwoorden B&W op vragen van de Partij voor de Inwoners. De PvdI vreest voor voorkeursbeleid en vergroting van de parkeerdruk op andere wijken, zoals het Duinpark. Om hinderlijk parkeren in de Zuid te voorkomen zijn door de gemeente in het verleden al paaltjes geplaatst in de Zuid, maar het blijkt nu dat sommige Zuidbewoners ze op eigen houtje hebben geplaatst op gemeentegrond. Hiertegen gaat de gemeente optreden, aldus B&W.

Op de vraag van de PvdI waarom in de Zuid het betaald parkeren niet wordt uitgebreid, antwoordt het college dat bij een onderzoek in 2021 het merendeel van de Zuidbewoners zich hiertegen heeft uitgesproken.

Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...
X
%d bloggers liken dit: