Definitieve sluiting zwembad de Schelft dreigt door inbraken

Noordwijkerhout – Het is enorm twijfelachtig of het zwembad De Schelft nog wel open gaat. Dit komt door inbraken en diefstal.

Het gemeentebestuur van Noordwijk laat dat weten in een mededeling aan de raadsleden. ,,De afgelopen weken is er diverse keren sprake geweest van inbraken in het huidige zwembad.’’ Hierbij is er veel schade aangericht en dat heeft ernstige gevolgen.

Het college: ,,Alle leidingen en machines zijn meegenomen waardoor heropening zeer lastig en erg kostbaar wordt.’’ De politie onderzoekt de kwestie, maar vooralsnog is er geen idee waar die dieven vandaan komen. Het college neemt binnenkort een besluit, of het zwembad überhaupt nog open gaat.

Lees hier alle berichten over de Schelft.

9 REACTIES

 1. Dit is het resultaat van het lange wachten, wat gaat er met de Schelft gebeuren. Weer een stukje minder Noordwijkerhout, sinds we samen gegaan zijn met Noordwijk.

 2. De verzekering betaald toch ook bij inbraak en diefstal, als tenminste de voordeur niet open staat en je de verzekeringspremie hebt betaald,
  dus kan dit geen excuus zijn om het zwembad niet meer te openen. Maar als men het zwembad weg wil hebben, zeg het dan gewoon en ga er niet
  omheen draaien !

 3. Meerder inbraken? Na de eerste inbraak neem je toch afdoende maatregelen? Zo moeilijk is het niet dit terrein hermetisch af te grendelen voor inbrekers. Was het bord met de tekst dat er camerabewaking is er zomaar neergezet?

 4. Nou meneer Laros wie mogen de nieuwe Schelft dan mee gaan financieren, de Noordwijkers zeker. Er is al door de fusie zoveel ingeteerd op de oude Noordwijkse reserves, dat uw opmerking niet terecht is. Denk aan 650K om achterstallige groen onderhoud, complex VVSB etc etc.

 5. Afbreken die oude troep , We hebben een heel mooi nieuw zwembad in Noordwijk waar noordwijkerhout nu ook onder valt !

 6. Je zou er moedeloos van worden: lieden die er niet voor terugdeinzen om gemeenschapsgoederen te jatten en die daarvoor ook nog eens de gelegenheid krijgen, de politie die geen idee heeft en een gemeentebestuur, dat de verdenking op zich laadt het wel prima te vinden!

 7. Nou meneer of mevrouw Fritzie, toch nog maar een keer de Financiële scan Noordwijk en Noordwijkerhout lezen waar een heel ander beeld te zien is over de veronderstelde reserves van Noordwijk…

  https://www.noordwijk.nl/Mediatheek_Toptaken/Documenten/Beleid/Fusiedocumenten/Rapportage_Provincie_Zuid_Holland_Financiele_scan_Noordwijk_en_Noordwijkerhout

  De Schelft is uniek door zijn vele functies onder 1 dak wat vele mogelijkheden gaf voor zwemmen, evenementen, cultuur en sport. Er is volgens mij geen reden te verzinnen dat dit niet opnieuw wordt opgebouwd. Een brand of gevolgschade door diefstal ben je als het goed is voor verzekerd dus bepaal je plan en start!

 8. Gewoon krachtstroom op de overgebleven leidingen zetten. En als je dat zielig vindt een koperen leiding ophangen met GPS-tracker erin. Kost nog geen 100 euro. Vervolgens oppakken en keihard afstraffen. In dit meest dichtbevolkte landje ter wereld is hier geen plaats en tijd meer voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in