Voorhout – De neutrale toeschouwer zou wellicht hoofdschuddend weggelopen zijn, maar ja, hoeveel van die ‘neutralen’ waren er eigenlijk afgelopen zondag langs het hoofdveld van de RKVV Teylingen? De supporters van zowel Teylingen als Foreholte waren het er na afloop over eens dat de wedstrijd weliswaar niet zo veel voorstelde, maar dat het wel razend spannend was geweest en dat er door beide ploegen negentig minuten strijd was geleverd. Toen de kruitdampen waren opgetrokken was er niet gescoord, maar er was ook niet verloren en met name dat telde zondagmiddag op de Roodemolen.

Voor de Voorhouters was een resultaat in de derby enorm van belang. In oktober was men op de Elsgeest door Teylingen kansloos van het veld gespeeld en in de week voor de derby werd er opnieuw keihard verloren van het Haagse GDA. Verliezen van Teylingen zou bikkelhard aankomen.

Opmerkelijk genoeg stond de wedstrijd onder leiding van een neutraal arbitraal trio. Dat gebeurt niet zo veel in de 2e klasse C. Een en ander leidde er overigens toe dat niemand zijn emoties de vrije loop hoefde te laten gaan bij wel of niet buitenspel. Scheidsrechter Wagner en zijn assistenten leidden de intense maar sportieve wedstrijd soeverein.

De eerste grote kans was voor de ploeg van trainer Marc van Wonderen toen Tom van der Vlugt in de mêlee in het doelgebied van dichtbij kon inschieten, maar Matthijs Guijt met de voet zag redden. Aan de andere kant tikte spits Wouter Nolles over na aangeven van Oscar Arroyo. De allermooiste kans was voor Sten Admiraal die afgaand op doelman Pieter Witteman de goalie omspeelde, maar zijn inzet vervolgens door Melvin van der Krogt uit het doel gegleden zag. Vervolgens was het twee keer spits Jaap Zwetsloot die dichtbij de openingstreffer was. Vanaf de zestienmeterlijn mikte hij naar de rechterbenedenhoek, maar opnieuw was Guijt alert en even later schoot Zwetsloot diagonaal voorlangs nadat hij op snelheid langs Oscar Arroyo was gegaan. Centrale verdediger Tjeerd van der Zwaan moest zich na ‘een gele kaart-overtreding’ laten vervangen door de goed invallende Gido Drewes. Pascal de Ridder stuitte nog eenmaal op de solide sluitpost van Foreholte. Het laatste gevaar voor rust kwam van de Voorhouters toen Wouter Nolles op aangeven van Sten Admiraal de bal naast kopte.

De tweede helft van ‘de slag om Teylingen’ kenmerkte zich door nog meer strijd en nog meer energie om tegendoelpunten te voorkomen. De kansen op een doelpunt waren dan ook met gemak op één hand te tellen. Vlak na rust schoot invaller George Hulsbosch rakelings naast en Sten Admiraal mikte in de 88e minuut de bal eveneens naast het doel. Daar tussenin werd er maximaal gewisseld, werden er hier en daar wat gele kaarten uitgedeeld en werd de angst voor een tegengoal met het verstrijken van de tijd groter en groter. Zo kregen beide ploegen bij het eindsignaal het loon van de angst en was men daar tegelijk ook tevreden mee. Voorhout en Sassenheim verzamelden zich in de Teylingen-kantine alwaar het nog lang onrustig bleef.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in