Teylingen – De Dierenambulance Regio Leiden kan hoop houden op het ontvangen van geld van de gemeente Teylingen voor het transport en de opvang van gewonde, wilde dieren.

In de raadscommissie Welzijn bleek maandagavond dat enkele partijen wel voelen voor een financiële vergoeding voor de dierenambulance wanneer er gewonde wilde dieren worden vervoerd en opgevangen in de gemeente Teylingen. Het college van burgemeester en wethouders voelt daar echter niets voor, omdat dit geen gemeentelijke taak zou zijn. Volgens wethouder Arno van Kempen (D66) is dit een taak van de provincie. Zijn partijgenote Edith Alkemade is het echter niet met hem eens en zij wil een motie indienen om een financiële vergoeding voor de dierenambulance toch mogelijk te maken.

Alkemade wil in de komende raadsvergadering met een motie komen die gesteund kan worden door haar partij D66, GroenLinks, PvdA, CDA en ChristenUnie. In de motie wordt in ieder geval een financiële vergoeding voor de dierenambulance voor het komende jaar geregeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in