Discussie bebouwing Bronsgeest naar climax

Noordwijk – Vier oppositiepartijen willen alsnog bebouwing van Bronsgeest afdwingen nu de provincie Zuid-Holland alternatieve bebouwing aan de Achterweg afwijst. Ondanks deze provinciale afwijzing willen CDA, VVD, NZLokaal en Lijst Salman Noordwijk Bronsgeest niet volledig bebouwen met 660 woningen, maar willen ze op zoek gaan naar andere locaties. Ook vinden ze dat er al veel plekken zijn waar nieuwbouw komt. Puur, GroenLinks, PvdA en D66 wijzen op het grote tekort en dat de eigen woonvisie pleit voor volle inzet voor meer nieuwbouw. Ook wijzen ze er op dat 40% van de 660 woningen betaalbare huur kan worden die toegewezen wordt aan Noordwijkers. Om bebouwing af te dwingen dienen ze dinsdag tijdens een raadsvergadering een motie in.

2 REACTIES

  1. Blijven hameren genoeg locatie 10 huizen hier en 5daar dat zet geen zoden aan de dijk als ze daar niet gaan bouwen duurt het nog jaren .Maar over een paar jaar gaan de Noordwijkers hopelijk toch anders kiezen .Wat een volks verlakkerij wat zich hier afspeelt en ze schamen zich nog niet ook 12000000 naar de maan .Ze willen schijnbaar alleen maar villa’s .En bollen grond wat een lachertje .

  2. Wellicht zou er eens gekeken moeten worden naar locaties buiten de bebouwde kom. Hoewel de GOM hier monopolie heeft wat betreft luxe dure villa’s zijn er toch mogelijkheden. De gemeentelijke grenzen wat “oprekken” en zo kan er nog genoeg gebouwd worden in wat dan voorheen buitengebied was. De provincie zal hier natuurlijk wel in mee moeten en wat bestuurlijke power vanuit de gemeente Noordwijk. (zal dus wel een lastig verhaal worden)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in