“Discussie over toekomst Bollenstreek”

(archieffoto)

Teylingen – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen wil met de andere gemeenten in de Bollenstreek een discussie opzetten over de toekomst van de Bollenstreek. Aanleiding daarvoor is het groeiende aantal ruimteclaims in de streek.

In de Bollenstreek is tot nu toe uitgegaan van 2625 hectare die beschikbaar is voor hoogwaardige bollengrond. Dat is vele jaren geleden al afgesproken in het zogenaamde Pact van Teylingen. Er komt echter steeds meer druk te staan op de hoeveelheid grond die nu gereserveerd is voor de bollensector. Zo is er meer behoefte aan grond voor onder andere woningbouw en bedrijventerreinen. Daarnaast komt er ook steeds meer druk op het grondgebruik vanwege de mogelijke plaatsing van windmolens en zonneweides. B&W van Teylingen constateert dat deze verschillende ruimteclaims niet eenvoudig op te lossen zijn, en wil daarover in gesprek met de andere gemeenten in de Bollenstreek.

Hoewel dit idee van het Teylingse college slechts en passant staat vermeld in de begroting van de gemeente Teylingen voor het jaar 2021, is het college zich ervan bewust dat de uitkomst van een eventuele discussie over het ruimtegebruik in de Bollenstreek verstrekkende gevolgen zou kunnen hebben voor de toekomst van de streek.

5 REACTIES

 1. Geweldig, laten we de bollengronden verruilen voor windmolens en velden vol zonnepanelen. Daar zal de streek echt van opknappen.

 2. De VVd opperde laatst om koeien op daken te laten grazen en weides vol te zetten met zonnepanelen! briljant, iemand nog een beter idee?

 3. Geweldig idee../. laten we van de bollenstreek een groot Nieuw Vennep of Hoofddorp 2 maken… om er over 20 jaar spijt van te krijgen.

 4. Geen zonnepanelen of windmolens. Dat klimaat gaat onze tijd wel duren en ons nageslacht verhuist wel naar de opvangkampen in Duitsland en België zodra ons landje volstroomt met zeewater! Lekker solidair met je kinderen…

  • Lekker ongenuanceerd weer dit. Laat je toch noet bangmaken door zogenaamde qetenschappers die grof geld verdienen aan de linkse mafia.

   Gat in de ozonlaag
   Zure regen
   Co2
   Cfk
   Plastic microdeeltjes enz

   Allemaal hele kleine dingen of zo ver weg dat een normaal mens dit nooit kan meten of controleren. En dan lekker achter de kudde aanlopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in