Dit jaar nog geen inzameling oud papier

Teylingen – Er zal in de gemeente Teylingen dit jaar nog geen oud papier worden opgehaald door de plaatselijke verenigingen.

De inzameling van oud papier door verenigingen werd begin vorig jaar gestaakt. Bij het uitbreken van de coronapandemie wilde het bedrijf dat de vrachtwagen leverde voor de inzameling niet langer samenwerken met de vrijwilligers van de verenigingen die het oud papier ophaalden. Volgens het bedrijf kon de anderhalve meter afstand niet gegarandeerd worden als met vrijwilligers werd gewerkt. De inzameling werd toen stopgezet, maar de verenigingen die het oud papier ophaalden werden hiervoor financieel wel gecompenseerd door de gemeente. Wethouder Heleen Hooij denkt dat het inzamelen van oud papier dit jaar niet meer hervat gaat worden, omdat het bedrijf dat de vrachtwagen levert nog steeds niet met vrijwilligers wil werken. Wel verwacht zij dat de verenigingen net als vorig jaar een financiële compensatie zullen ontvangen vanwege de gemiste inkomsten.

Overigens zal het college van burgemeester en wethouders volgende week een voorstel bespreken voor het ophalen van oud papier. Volgens Hooij liggen dan vier scenario’s op tafel. D66-raadslid Edith Alkemade wees de wethouder erop dat veel inwoners van Teylingen hun oud papier niet hebben gedeponeerd in de papierbakken van de gemeente die onder andere staan in de milieuparkjes, maar het oud papier hebben opgespaard in afwachting van het opnieuw ophalen daarvan door de verenigingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in