Noordwijk – Aan het eind van dit jaar hebben fietsers op alle rotondes voorrang op de automobilisten.

Dat liet wethouder Roberto ter Hark weten, naar aanleiding van vragen door Bruisend Noordwijk. Ter Hark gaf aan, dat de voorrang op de rotonde van het Picképlein al deze maand wordt aangepast. Op woensdagnacht 28 april gebeurt hetzelfde op de rotonde Beeklaan – Bonnikeplein.

In mei volgt de rotonde Duinweg-Northgodreef en in juni de rotondes Van Berckelweg-Overbeek en Mortelstraat-Weteringkade. De rotonde Gooweg-Schiestraat is in september aan de beurt en als laatste de rotonde Lijnbaanweg-Zeestraat. Deze werkzaamheden vallen samen met het werk aan de Parallelboulevard.

6 REACTIES

  1. Dom…stom….ik snap niet hoe je zo stom kunt zijn om de fietser bij rotondes voorrang te geven. Dit veroorzaakt onnodig files, verkeersopstoppingen gevaarlijke situaties etc…..

  2. Automobilisten moeten maar een keer in de rij als jullie je eigen aan de snelheid zouden houden waren er geen files. Er staan toch wel files ook zonder fietsers .Heerlijk als je als fietser voorrang krijgt van zo’n opgefokte automobilist.

  3. Helaas zijn het meestal de fietsers die de verkeersregels negeren, makkelijk om te zeggen dat de automobilist te hard rijdt en daardoor files veroorzaakt….Wat men niet ziet is dat de streek op deze manier steeds onbereikbaarder wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in