Diverse onderzoeken op bloembollen gestart

Lisse – Delphy team Bloembollen start dit najaar op haar proeftuin met een biostimulanten-onderzoek in de tulp. Onderzocht wordt wat het effect van biostimulanten is op de groei en de uiteindelijke opbrengst van de tulpenbollen.

Daarnaast zijn onlangs narcissen geplant die een heetstookbehandeling hebben ondergaan. In het voorjaar van 2021 zullen de bollen worden gecontroleerd op ziekten, opbrengst en kwaliteit. De verwachting is dat er in 2021 een heetstookprotocol narcis klaar is voor gebruik op het bedrijf. Ook wordt onderzoek gedaan naar het effect van biologische olie om virussen in hyacintenbollen tegen te gaan. Tot slot zijn er hyacinten en tulpen geplant op gecomposteerd bollenafval. Dit om aan te tonen dat deze compost ziektevrij is en dus geschikt is om over bloembollenland te strooien.

Delphy team Bloembollen houdt zich bezig met het beantwoorden van vragen afkomstig uit de praktijk. Deze vragen worden beantwoord aan de hand van onderzoek bij de teler zelf en op de eigen proeftuin in Lisse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in