Noordwijk – Op LinkedIn neemt Floor van der Sluijs, dochter van de voormalig burgemeester van Noordwijk Hans van der Sluijs, het op voor de zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.

Zij vindt de redenatie van de Telegraaf, die de zaak aan de orde stelde, wel heel gemakkelijk. De krant stelde dat kinderen van burgemeesters zich moeten realiseren dat ze in een glazen huis leven. Zo ook de zoon van Femke Halsema. Daarmee rechtvaardigt de Telegraaf het vergroten van zijn minderjarige misstap tot een nationale rel: “Lekker makkelijk”, aldus Floor van der Sluijs.

Volgens van der Sluijs zal de jongen worden berecht zoals iedereen, alleen hadden zijn gegevens moeten worden beschermd, zoals dat bij iedere andere minderjarige die een strafbaar feit pleegt het geval is. Laat het aan de ouders en het Nederlandse rechtssysteem om te oordelen over het gedrag van deze jongen. Daar hebben zij de bemoeienis van de Telegraaf echt niet bij nodig, zo besluit Floor van der Sluijs.

6 REACTIES

 1. Te gemakkelijk Floor .

  De telegraaf met haar vakjournalisten is de politie , justitie en rechter tegelijk en dat noemen ze journalistiek en gedegen onderzoek.
  En t ergste Floor is dat ze dat doen na eenzijdige info van politie of justitie zonder dat een rechter er naar kijkt.
  Daarnaast is t voor hun belang dat verkoopcijfers hun boterham is dus worden criteria opgerekt.
  Door dit soort journalisten en mede door de politici zelf zien rechters zich soms genoodzaakt om anders te straffen dan bij volledig onbekenden .

  Dus ben ik t met je eens.

  Captain Henk

 2. Floor ik snap je niet helemaal, wat is het verschil met bijvoorbeeld de prinsessen van Oranje, het zoontje van Wendy van Dijk, de zoon van Dries Roelvink enz enz?

  Bij positief nieuws is het ook geen probleem om in het nieuws te komen?

 3. Helemaal mee eens met Floortje. Dapper om zo op te komen voor de zoon van Femke.

  Laten de journalisten van de Telegraaf als ze zo heldhaftig zijn, dan ook de gedragingen van hun eigen tieners aan de grote klok hangen. Maar daarvoor zijn ze te laf vrees ik en “wie zonder zonde is werpe de eerste steen”

 4. Allemaal makkelijk praten……iedereen heeft zijn eigen waarheid…..toch zou ik nu niet graag in hun schoenen staan….laat iedereen nog even zijn mening voor zich houden….en nog even afwachten……en die onbewoonde woonboot?…..nou daar weet groen links wel wat mee…..

 5. Een iedere die waarheid ziet in wat de media verspreid moet eens goed nadenken. De media laat alleen horen/lezen wat men wil dat wij lezen/horen. Media staat gelijk aan manipulatie en het zaaien van verdeeldheid. Wie de waarheid zoekt zal zelf onderzoek moeten doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in