Noordwijk – Er komt geen onderzoek naar het veelbesproken document “Ondermijning van de democratie in het lokaal bestuur in Noordwijk”, dat onder verantwoordelijkheid van toenmalig burgemeester Jan Rijpstra is opgesteld.

Dinsdagavond werden tijdens de raadsvergadering een voorstel voor het instellen van een onderzoek én een pleidooi voor een raadsenquête afgewezen. Tot diep in de nacht spraken de raadsleden over dit onderwerp.

Burgemeester Wendy Verkleij wees de politici er op, dat ook zij verantwoordelijk zijn voor de integriteit. ,,Het kan niet zo zijn, dat er alleen naar de portefeuillehouder wordt gekeken. U bent daar zelf ook onderdeel van.’’ Wat haar betreft, moet er niet teveel naar het verleden gekeken worden. ,,Ik vind de voorruit belangrijk, maar wie naar de achterruit blijft kijken, komt nooit vooruit.’’ Een raadsmeerderheid bleek het daarmee eens. 

6 REACTIES

  1. De motie van PvdA, D66, Puur en DOEN riep op tot het instellen van een raadsenquête om de inhoud van het document in het openbaar onder ede te bespreken. Dat vraagt ook een stuk van een oud burgemeester waarin op basis van de inbreng van diverse wethouders luid en duidelijk doorklinkt dat signalen van cliëntelisme en ondermijning niet langer genegeerd kunnen worden omdat ze het algemeen belang ondergraven. Applaus voor NZLokaal dat voor heeft gestemd als collegepartij; maar zeer teleurstellend dat VVD, CDA, Bruisend Noordwijk en Lijst Salman een dergelijk onderzoek geblokkeerd hebben met hun raadsmeerderheid. Wie de waarheid niet kent uit het verleden rommelt gewoon door in het heden….

  2. vegen alles onder het tapijt , na elke zeepert van bestuurders komt er een onderzoek en dit is hoe het altijd eindigt

  3. Het is nu in ieder geval eens te meer duidelijk bij welke partijen de integriteitsproblemen gezocht moeten worden!

  4. Zoals bij de verhoging van de OZB met 34% dat door de meerderheid van de raad er even door gejast werd, het niet terug draaien van het parkeer tarief ook door de meerderheid besloten. En nog veel meer van die foute beslissingen die niet in het belang van de burgers is. Schrijf al deze partijen alvast in de agenda. Is reuze handig met de a.s. gemeenteraads verkiezingen.

  5. Beste Henk als je de zaken een beetje meer had uitgediept was duidelijk dat de motie van NZL vooral door medetekenen van PUUR een dekmantel werd.
    De enige motie die in dit onderzoek wat op zou kunnen leveren en echt de onderste steen boven zou halen was die van Bruisend Noordwijk en kijk even in de stemming wie die motie steunden??!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in