Noordwijk – Doen! dient in de raadsvergadering van 16 maart de motie “Toekomstbestendige huisvesting” in. Een aantal verenigingen zit zonder vast onderkomen sinds de brand in de Schelft.

Het college overweegt het politiebureau in Noordwijk te kopen en een tijdelijke hal te plaatsen ter vervanging van de Schelft. Doen! vindt deze oplossingen te duur en te weinig doordacht. De partij ziet liever nieuwbouw op de locatie van De Schelft. Daar zou dan ook een raadszaal kunnen komen. Nieuwbouw is volgens Doen! duurzamer en biedt meer perspectief dan de verbouwing van een oud pand, zoals het politiebureau.

Verder roept Doen! het college op een visie te ontwikkelen over de rol van de gemeente bij het kopen, beheren en exploiteren van maatschappelijk vastgoed. Hieruit moeten dan een vastgoedbeleidsplan en een accommodatieplan voortkomen. In afwachting hiervan vraagt Doen! aan het college af te zien van de koop van het politiebureau en het plaatsen van een tijdelijke hal.

Lees hier alle berichten over de Schelft.

6 REACTIES

  1. Belachelijk voorstel mbt de Schelft. Maw Noordwijkerhout 4-5 jaar zonder binnensportaccomodaties en dus ook geen onderdak voor toneel muziek en carnaval.

  2. uhhh afzien van een tijdelijke hal betekent voorlopig buiten het dorp sporten? Wat is het voordeel voor de inwoners van Noordwijkerhout? Zonder de motie te kennen, in één zin de aankoop van het politiebureau en de tijdelijke huisvesting van de Schelft te noemen, is hoogst ongelukkig.

  3. Snel beginnen met de bouw van een nieuwe Schelft! Natuurlijk wel een tijdelijk onderkomen regelen voor verenigingen etc.
    Van de Schelft een multi-functioneel gebouw maken voor sport, zwembad, toneel, carnaval, muziek, Esports, vergaderen, conferenties etc. etc.
    Dit in combinatie met een grote nieuwe basisschool en ruimtes voor gezondheidszorg als fysiotherapie/revalidatiecentrum zou denk ik een enorme boost zijn voor Noordwijk(erhout).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in