Foto Tiny van der Zwan

Noordwijk – De brand in beddenzaak Business Class woedde twee dagen voordat de winkel zou worden ontruimd. Volgens de eigenaar van het pand, Kroonenberg Groep, betaalde de winkeleigenaar de huur niet en was die opgezegd. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

De politie houdt er rekening mee dat de brand in de Noordwijkse beddenwinkel Business Class is aangestoken. Dat onderzoek loopt nog. De voormalig eigenaar van de winkel, Michael Heinicke, verkocht de zaak in oktober en treedt nu op als woordvoerder. Hij is financieel verbonden met de zaak, omdat hij nog een deel van het verkoopbedrag moet krijgen. De schade schat hij op € 200.000 euro. Heinicke wijst geruchten dat hij of de nieuwe eigenaar de brand zou hebben aangestoken van de hand. De ruimte waar het vuur ontstond kan volgens Heinicke niet op slot en is makkelijk te betreden. Dat de winkel niet is verzekerd, komt door de pandeigenaar, zegt hij in het Leidsch Dagblad. Het gebouw zou in erbarmelijke staat hebben verkeerd, waardoor geen enkele verzekeringsmaatschappij met de winkel in zee wilde. Daarom zou ook geen huur meer zijn betaald.

De jurist van de pandeigenaar stelt dat het pand casco werd verhuurd, waardoor het bedrijf niet verantwoordelijk voor de situatie is.​

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in