Noordwijk – Veel senioren wonen in een voor hen te grote woning. Ze willen vaak best naar een kleinere woning, maar zien op tegen ‘het gedoe’. Daarom stellen woonstichtingen Padua en Stek een ‘doorstroommakelaar’ aan.

Deze doorstroommakelaar gaat senioren helpen met het maken van de keuze of verhuizen een goed idee is. Hij/Zij biedt hulp aan bij de verhuizing; bijvoorbeeld waar het gaat om het verlenen van voorrang voor het verkrijgen van een huis, als je zelf ook een huis achterlaat. Of door er voor te zorgen, dat de in de loop der jaren opgebouwd huurkorting ook blijft gelden, als je naar een andere woning gaat.

Met de doorstroommakelaar zouden meer bestaande huurwoningen vrij moeten komen, zodat de doorstroming in de sociale woningmarkt bevorderd wordt. Op 9 december ondertekenen de woonstichtingen en de gemeente Noordwijk een overeenkomst, waarin onder meer dit geregeld wordt.

9 REACTIES

  1. Je kan nu voor een hoop geld je koopwoning verkopen en dan ga je lekker huren bij Padua of Stek,
    hoe krom kan het zijn ?

    • Er staat in het bericht doorstroommakelaar dat heeft dus alleen betrekking op mensen met een huurwoning en niet op mensen met een koopwoning !

  2. wat een super plan er wonen zoveel ouderen alleen in een te grote woning , de meesten zien tegen de hogere huur op[ ze blijven daarom wonen waar ze wonen en zien ook tegen een verhuizing op . bouw meer hofjes want in veel seniorenflats ben je zo eenzaam, zo stil en steriel

  3. ik blijf lekker zitten,ik ben weduwnaar, ik heb een zonnige tuin, woon er al 50 jaar en er is toch niets te vinden in noordwijk,en als er wat is, is het states houders en asiel zoekers,want een noordtukker kan naar de klote lopen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in