Noordwijk – Het gemeentebestuur is niet van plan om de granieten doppen voor het gemeentehuis aan de kruising Heilige Geestweg / Raadhuisstraat wit te verven.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van vragen door Lijst Salman Noordwijk. Volgens het college heeft maar één persoon via het meldingssysteem FIXI geklaagd over deze doppen en geopperd om die wit te verven. Maar zo’n witte kleur ‘ondermijnt het stedebouwkundig concept’, aldus het college. Bovendien zorgt  het voor meer onderhoudskosten, omdat die verf een paar keer per jaar vernieuwd moet worden.

Vanuit esthetisch oogpunt wordt het plein er ook niet fraaier op, zo is de gedachtegang.

8 REACTIES

  1. In de trend van de non-binaire LHBT inclusiviteit zou een verzoek tot regenboogkleuren het natuurlijk wél halen.

  2. Esthetisch oogpunt is belangrijker dan veiligheid. Het blijft gevaarlijk op deze manier. Overdag zie je ze nog wel, maar vooral in de avond zijn ze moeilijk te onderscheiden van de overige straat stenen.

  3. Misschien een “simpele” oplossing. Kleine reflectoren op de koppen aanbrengen: witte in de rijrichting, rode voor tegen de rijrichting in.
    Zoals op de witte paaltjes, die buiten de bebouwde kom staan.

  4. Sinds dat die palen de grond in gezakt zijn word er regelmatig geparkeerd op de zogenaamde stoep maar gehandhaaft word er niet .het verschil tussen stoep en rijbaan zie je niet .En de parkeerders zij ook nog vaak ambtenaren of bezorgers van het raad huis .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in