Warmond – In Warmond krijgen 50 huishoudens het advies om de komende vier dagen, het lange Paasweekend, het drinkwater te koken. Dat zegt drinkwaterbedrijf Dunea. De noodwaterleiding die langs de Warmonderhekbrug loopt, wordt vrijdagochtend tussen 9.00 en 13.00 uur afgesloten en overgezet op de nieuwe waterleiding. Op Twitter klaagt een Warmonder geïrriteerd dat het niet fijn is Paasbezoek te ontvangen, terwijl het drinkwater vervuild is.

‘Het is lastig dat het net in de Paasdagen valt, maar we konden het niet anders regelen,’ reageert het drinkwaterbedrijf. Dunea krijgt maar één week in het maandenlange brugbouwproject, om de waterleiding over te sluiten en dat is dus nu. Morgenochtend is er dus geen drinkwater bij 50 adressen. Mogelijk duurt het maar één uur,’ zegt een woordvoerder van het drinkwaterbedrijf.

Na het omsluiten van de waterleiding, krijgen bewoners van de villawijk vlak naast de Warmonderhekbrug, een kookadvies voor 4 dagen, omdat de drinkwaterkwaliteit niet volledig kan worden garandeerd. Water voor consumptie, zoals water drinken, koffie zetten, tandenpoetsen en water voor de huisdieren, moet vóór gebruik 3 minuten koken. Na 3 minuten zijn alle eventueel aanwezige schadelijke bacteriën en virussen gedood en kan het water veilig worden gedronken.

De afsluiting van het drinkwater is een gevolg van het vervangen van de Warmonderhekbrug. Behalve het slopen en opnieuw opbouwen van de brug moeten verschillende kabels en leidingen onder de brug verlegd en opnieuw teruggeplaatst worden.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in