Foto: @schaatspeloton

Warmond – Een dubbelslag voor twee schaatsers van de Warmondse IJsclub. Lisa van der Geest (WIJC en marathonploeg mkbasics.nl) won zaterdag in Tilburg de 15e wedstrijd in de landelijke KPN Marathon competitie. Iris van der Stelt werd vierde en stelde daarmee de zege in het eindklassement van de marathon veilig.

Bijna ging het in de eindsprint in Tilburg nog mis. Het leek of Lisa op haar club- en ploeggenote, Iris van der Stelt, wilde wachten om samen naar de finish te rijden, maar buitenom kwam opeens Jessica Merkens (Mastermind) opzetten. Lisa van der Geest zette daarom aan en wist zo beslag te leggen op de dagzege. Iris van der Stelt werd vierde achter Imke Vormeer (Palet Schilderwerken) en stelde daarmee haar eindzege in de competitie veilig.

Op 3 maart rijdt het marathonpeloton de laatste competitiewedstrijd in Amsterdam. Iris van der Stelt zal dan als klassement winnaar gehuldigd worden.

Nu vertrekt het peloton naar Zweden waar in Lulea nog drie Grand Prix wedstrijden verreden worden, op 22, 24 en 25 februari. De eerste Grand Prix wedstrijd, de Alternatieve Elfstedentocht werd gewonnen door Anne Tauber, de tweede plaats was voor iris van der Stelt. De tweede Grand Prix wedstrijd, om de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee, is niet doorgegaan vanwege het slechte weer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in