Foto: Ronald van Wijk

Noordwijk – Het is goed nieuws dat Nederland de komende tien jaar vijf miljard euro uittrekt om stikstofneerslag aan te pakken. Dat zegt de Stichting Duinbehoud. In een brief aan minister Schouten en de vier kustprovincies vraagt Duinbehoud om vooral te investeren in een goed beheer van natuurherstelprojecten en in de aanleg van buffers rond de natuurgebieden.

Maar ook na 2030 zijn er maatregelen noodzakelijk. Door stikstof is het van nature voedselarme duingebied nu begroeid. Duinen stuiven daardoor nauwelijks meer en de oorspronkelijke vegetatie, vogels en insecten verdwijnen.

Afplaggen van duingebied en bomenkap helpen snel, maar dat waardeert het publiek niet. Duinbehoud pleit voor kleinschalige herstelmaatregelen en een intensief natuurbeheer. Ook zullen grote vervuilers moeten worden aangepakt.

3 REACTIES

  1. Omdat de zee met miljarden is bedwongen met een kustversterking moeten er met miljarden begroeïngen worden opengegraven voor verstuiving.. wat een onzin.

  2. Straks naast de vossen nog de wolven, blijft er helemaal niets meer over, maar ja de zgn.natuur moet zijn gang kunnen gaan, helaas met teveel invloed van “de mens”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in