Warmond – Duurzaamheid staat in de Franse gemeente Les Hauts d’Anjou hoog op de agenda. Dat werd enkele raadsleden van Teylingen duidelijk tijdens een presentatie die zij vrijdag kregen in deelgemeente Champigné.

Warmond heeft daarmee sinds begin deze eeuw jaarlijks een  uitwisseling. Om beurten gaan burgers van Champigné en Warmond/Teylingen bij elkaar op bezoek om wederzijds woon-, werk en andere leefomstandigheden te leren kennen. Voor het eerst gingen dit jaar enkele raadsleden mee: Reny Wietsma en Sybrinne de Vries van het CDA, Fred Koot van D66 en Mirjam Mack – van Bellen van CU. Ook griffier Robert van Dijk behoorde tot het gezelschap. Hij bood burgemeester Maryline Leze en enkele van haar medebestuurders toepasselijk een tasje met duurzame cadeau’s aan, waarna men gezamenlijk op de foto ging.

De bijeenkomst ging overigens niet alleen over duurzaamheid, maar ook over gemeentelijk structuren en jeugdzorg. Leerzaam, vond Van Dijk, al kon hij niet direct beoordelen waar die zaken beter zijn geregeld, in Frankrijk of in ons land. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in