Lisse – Duurzaamheidsproject ‘Word Groene Held’ is van start op de Sint Willibrordschool in Lisse. Twee leerlingen van die school, Esther en Jeroen, wilden graag met hun school meedoen met het inzamelen van oude/kapotte spullen zodat zij met hun schoolgenootjes en omgeving kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld waarin we met zorg omgaan met de aarde en onze spullen.  

Esther en Jeroen, nichtje en neefje van de initiatiefnemer van dit project, zijn enthousiast over de Groene Held. Ze wilden niets liever dan als eerste met dit project starten op hun school, de Sint Willibrordschool in Lisse. Ook directrice Nelly raakte bevlogen door het enthousiasme van de twee en pakte het initiatief ‘Word Groene Held’ met beide handen aan. 

Word Groene Held gelooft er in dat wanneer je kinderen op jonge leeftijd laat kennismaken met duurzaamheid zij hun omgeving het ‘bewust worden en omgaan met’ mee kunnen geven. Met in het achterhoofd dat wij de aarde gebruiken en dus iets terug moeten doen, staat Word Groene Held te popelen om op zoveel mogelijk scholen in de regio met de kinderen aan de slag te gaan en samen bij te dragen aan een duurzamere wereld. 

Vanaf 24 november is de Sint Willibrordschool de plek waar dit project als eerste uitgerold wordt. De school gaat een aantal weken mobiele telefoons, MP-3 spelers en tablets inzamelen. Naast dat de school hiermee bijdraagt aan een duurzamere wereld, is er ook een prijs te winnen. Het opknappen van een schoolplein, een Pico set of iets anders. De prijs wordt in overleg met de school bepaald.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in