‘Echt meebeslissen staat in Hillegom nog in de kinderschoenen’

Bollenstreek – Veel burgers in de Bollenstreek kunnen nog beter bij de besluitvorming in hun gemeente worden betrokken. Volgens de Rekenkamercommissie van Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout doen de drie gemeenten al op hun eigen manier aan ‘burgerparticipatie’, maar er zijn verbeterpunten.

De Rekenkamercommissie concludeert bijvoorbeeld dat de gemeente Hillegom goed bezig is met het ontwikkelen van nieuw beleid om burgers mee te laten denken. Het aantal burgerinitiatieven is gegroeid, maar de overheid lijkt daar nog niet altijd voldoende bij betrokken. “Echt meebeslissen staat in de Hillegom nog in de kinderschoenen”, zo staat in een verklaring.

Noordwijkerhout scoort op sommige punten goed, maar het adviesorgaan zou graag zien dat de gemeente haar ambities op dit onderwerp duidelijker uitspreekt. Raadsleden gaven bijvoorbeeld aan dat het niet altijd duidelijk is wanneer een initiatief start bij de gemeente,  of juist bij de gemeenschap.

Tenslotte keek men naar Lisse. Daar komt, als het aan het adviesorgaan ligt, een Dag van de lokale democratie. Op die manier zouden meer inwoners kunnen ontdekken hoe ze aan de besluitvorming deel kunnen nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in