Hillegom – Ook de politiek in Hillegom zit niet te wachten op de komst van tientallen windmolens en honderden hectares aan zonnepanelenvelden in de Duin- en Bollenstreek.

Wethouder Karin Hoekstra hield donderdagavond tijdens een commissievergadering een pleidooi voor het plaatsen van zonnepanelen op bedrijfs- en particuliere daken. ,,Zon op dak moet als eerste gebeuren. Daar heeft iedereen het minste last van. Laten we eerst alle daken vullen met zonnepanelen.’’

Ze waarschuwde echter, dat hiermee de komst van windmolens niet voorkomen kan worden. ,,Daarnaast zullen we windmolens en zonnevelden nodig hebben. We moeten deze gaan verspreiden door de regio (Holland Rijnland, red.) en zorgen voor een goede verhouding tussen zon en wind.’’

3 REACTIES

  1. zonne panelen kunnen door brand zeer veel schade veroorzaken en bijna niet te blussen. dit scheinen veel mensen zich niet te realiseren. en denken alleen aan besparing.
    ik hoop dat veel mensen zich hier eens in verdiepen gaan.het lijkt zo mooi maar als er sluiting in die panelen komt kan dit heel ernstige gevolgen hebben. ook bliksum inslag.
    gelukkig hebben we in onze wijk tot nu maar een huis. en daar woon ik gelukkig niet dicht bij.
    ik hoop ook niet dat mijn woning bouw vereneging dit bij onze huizen ook gaat doen.want dan voel ik me niet veilig meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in