Noordwijk/Noordwijkerhout – De allereerste raadsvergadering van de fusiegemeente Noordwijk in De Zilk heeft bij de bespreking van het coalitie-akkoord een ouderwetse scheiding tussen coalitie en oppositie opgeleverd. Puur had in het akkoord letterlijke teksten gevonden uit verkiezingsprogramma’s. Volgens Puur bestaat 45% van het akkoord uit CDA-verkiezingsteksten, 29% Lijst Salman Noordwijk, 16% VVD en 10% NZLokaal. Inhoudelijk was uitstel van bouwen op Bronsgeest en het realiseren van nieuwbouw een discussiepunt. Lijst Salman werd aangepakt over de uitsprakenLijst Salman-fractievoorzitter Van Bockhove weigerde excuses hierover te maken. Hij gaf aan niks tegen arbeidsmigranten te hebben, maar wel tegen de manier van huisvesting. NZLokaal gaf toe dat de Schelft niet heilig is, maar de functies van de Schelft wel.

Raadsleden beedigd (Foto: Richard van Egmond)
Commissieleden beedigd. (Foto: Richard van Egmond)
Hans Knapp gekozen tot vervangend voorzitter van de raad, zijn bloemen geeft hij aan Taetske Visser, die net niet werd gekozen. (Foto: Richard van Egmond)

1 REACTIE

  1. Die letterlijke tekstmarkering was wel hilarisch slecht. Wie het dikste programma schrijft, met de mooiste zinnen, ziet vaker zijn zinnen terugkomen in een nieuwe en samengestelde tekst. De programma’s die meer als actiepunten geschreven waren, of die minder tekst over ‘het andere dorp’ bevatten, hebben automatisch minder letterlijke zinnen in de definitieve tekst. Belangrijker is natuurlijk of iedereen zich in gelijke mate herkent in het akkoord en zijn/haar speerpunten ziet terugkomen en lijkt gelukkig zo! Daarnaast zijn woorden maar woorden: het gaat om daden!

    Enne, de afgelopen vier jaar dicteerde PUUR zo’n 90% van ieder thema en iedere vergadering. D66, PvdA en GroenLniks mochten blij zijn met ieder zo’n 3% inspraak. Vond mevrouw Visser dat wél een goede en eerlijke verdeling?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in