(foto Politie.nl)

Teylingen/Hillegom/Lisse – Het actief tegengaan van georganiseerde, ondermijnende criminaliteit lijkt zijn vruchten af te werpen. Volgens de eerste tussentijdse resultaten zijn 127 meldingen van misstanden binnengekomen. Ook zijn 14 hennepkwekerijen opgerold, 51 drugsaanhoudingen gedaan en drie drugspanden gesloten.

De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen sinds eind 2018 nauw samen met politie, OM en andere partners, zoals de Belastingdienst, om de ondermijning tegen te gaan. Bij controles werden de afgelopen anderhalf jaar onder meer € 450.000 aan contant geld, 300.000 illegale sigaretten, 16.000 liter dieselolie, valse merkkleding, diverse hennepkwekerijen, een vermoedelijk drugslab, diverse soorten drugs en illegale prostitutie aangetroffen.

Ook de komende anderhalf jaar gaan de gemeenten door met de aanpak van ondermijning. Die richt zich vooral drugscriminaliteit, arbeidsuitbuiting en witwassen. Hierbij is de oplettendheid van inwoners en ondernemers weer zeer gewenst. Wie dingen ziet die niet kloppen, kan dat melden via de politie 0900 – 8844, via Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000 en op http://meldmisdaadanoniem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in